avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda rovigneta

Am tot cautat dar nu a raspuns nimeni categoric , cu date concrede referitoare la contestarea da / nu a unei amenzi primite pentru rovigneta

Aceasta mi-a venit azi 08 aprilie 2011 , insiintandu-ma ca am fost depistat pe data de 4.11.2010 circuland pe autostrada . Se poate contesta ?

Sa o platesc si sa o contest ?

Multumesc :)
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Catalin00, utilizator
Cel mai recent răspuns: alungu , utilizator 23:47, 14 Iunie 2011
Procesul verbal de constatare a contraventiei vi se comunica la domiciliu ( sau sediu, daca masina e inmatriculata pe persoana juridica) cam in 5 luni de la savarsirea ei. Termenul de contestare este de 15 zile de la comunicare, competenta este judecatoria din circumscriptia localitatii unde s-a constatat contraventia.
Va recomand sa o contestati, sa solicitati anularea si, in subsidiar, inlocuirea cu avertisment. Depuneti ( sau trimiteti ) plangerea contraventionala impreuna cu inscrisurile in 2 exemplare.
Succes!
multumesc pentru raspuns,

credeam ca ajung mai repede

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda rovigneta netu_ologu netu_ologu Am primi trei amenzi pt. lipsa rovigneta in aceeasi zi, pot contesta doua dintre ele ? (vezi toată discuția)
Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)