avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie incheiat pe numele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat

Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta calatorind spre casa am fost ,,prins,, fara rovinieta. Din oct 2010 de cind a fost facuta constatarea contraventiei nu am primitnici o adresa. IN 30.03 2011 soseste pe numele decedatului o adresa car nu ajunge insa la adresa si care este semnata de un martor neindentificat care are doar numele si alceva nimik si o semnatura .........Intre mine si dna nu exista decit o hartie de mina cum sa ea mi o dat masina si alceva nimik. Ce ma sfatuiti ... sa platesc amenda sau sa no platesc.. ( proprietarul fiind mort ) ..
Cel mai recent răspuns: hunedoreanul , utilizator 18:41, 11 Aprilie 2011
Daca nu exista contract de vanzare cumparare legal incheiat ,dvs nu figurati ca detinator al autoturismului si ca atare nu aveti nicio obligatie financiara
Daca contraventia a fost constatata si a fost consemnata in luna octombrie 2010 dar a fost comunicata la un interval de 4-5 luni,perioada in care proprietarul a decedat, urmeaza ca mostenitorii acestuia daca accepta masa succesorala sa preia si debitele ,inclusiv amenda la care faceti referire
Cum singur recunoasteti ca ati fost prins fara rovinieta,legal sunteti vinovat si moral ,se impune sa achitati cuantumul amenzii.
Nu ati precizat concret,in situatia in care dvs fost prins circuland fara rovigneta,cu ocazia verificarii datelor dvs,ce date de identificare au fost consemnate in PV astfel incat acesta sa fie comunicat proprietarului de drept ,care insa ,nu a fost depistat circuland pe drumurile publice fara rovigneta?
Aratati PV unui avocat.
Din cele relatate de d.voastra se poate cu usurinta contesta in instanta.
Severo a scris:

Din cele relatate de d.voastra se poate cu usurinta contesta in instanta.


Ce anume sa conteste ,realitatea ca a fost depistat in trafic ,fara rovigneta?
Autorul topicului omite sa precizeze conditiile in care fiind depistat in trafic,au fost consemnate in PV datele de identificare ale proprietarului autoturismului ...care insa nu se afla la volan
Ce relevanta are daca se afla sau nu proprietarul la volan?
Da, realitatea juridica, adica necomunicarea in termen, plus ce o sa ma descopere avocatul in urma cercetarii PV.

Recomand cu caldura ptr. d.ul "goe_07" si studierea O.G. nr. 2/2001 si OUG. nr. 195/2002.

Alte discuții în legătură

Problema cu masina corneo corneo Am o masina inscrisa in Spania si circula in Romania de aprox.trei ani,are seguro pe numele meu si al fiului meu caruia i\'am dat\'o.De cateva luni el a plecat ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta Tonicone Tonicone Buna ziua, am circulat dintr-o eroare doua luni fara rovigneta . Am primit o amendă pentru data de 1.05.2018.Este posibil sa mai vina si alte amenzi, sau ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)