avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot modifica suma pe care o cer ca despagubire in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot modifica suma pe care o cer ca despagubire in cazul unui accident?

Buna seara, numele meu este Chivu Nicolae si pe 24.03.2010 am avut un accident rutier de motocicleta, de la I.M.L am primit 60 de zile de spitalizare.
Am fost citat de politie si m-am prezentat , am dat o declaratie conform careia solicit despagubiri morale si materiale in valoare de 10000E avocatul spunandu-mi ca instanta va scadea din suma pana la undeva la 6000E.
Intrebarile mele ar fii:
Vinovatul de accident va scoate acesti bani din buzunar sau ii va platii asigurarea?
Mai pot schimba suma pe care o cer ca despagubire?

Cei de la politie spun ca dosarul este la expertiza, expertul meu nu a fost anuntat, banuiesc ca sunt multe dosare si cand imi va venii randul se va face expertiza sau cum se procedeaza?
Mentionez ca mi-am angajat avocat dar pun aceste intrebari pe forum pentru a nu parea prea insitent la adresa sa.

Multumesc din inima pentru raspunsurile Dvs.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
nchivu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:21, 9 Aprilie 2011
Nu exista acte normative care sa cuantifice astfel de daune.
Puteti incerca o negociere cu asiguratorul, dar odata stabilita suma despagubirii, pentru a incasa banii trebuie sa semnati "cum ca nu mai aveti alte pretentii".
Pe cale judecatoreasca dureaza si sunteti la mana instantei, unde stiti ca sansele sunt 50%...

Succes si sanatate!
Toate daunele, indiferent de natura lor, vor fi suportate de asiguratorul vinovatului. Dar indiferent decat de mult veti cere tot instanta este cea care va hotari suma care trebuie platita. Stabiliti o suma de comun acord cu avocatul dv si mergeti la asigurator sa vedeti cat este dispus sa va ofere si daca sunteti multumit incheiati cu ei actul cerut si din acel moment nu mai puteti cere alta suma iar instanta nu se va mai pronunta asupra acestui aspect.
Asigurarea imi poate da banii fara un eventual proces?
Politia a hotarat ca el este vinovat, decat pe baza deciziei politiei asigurarea imi va da banii fara o judecata?
Multumesc
Luati legatura cu firma de asigurari si daca nu va intelegeti asupra cuantumului dorit de dvs,puteti merge mai departe pe judecarea laturii civile in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto parte vatamata gilcrist1977 gilcrist1977 am avut un accident an urma caruia am 20 de zile de iml am ramas cu o cicatrice destul de mare pe frunte foarte vizibila am o antrebare avocatul meu mia zis ... (vezi toată discuția)
Accident Mark04 Mark04 Am fost accidentat de un autobuz pe trecerea de pietoni! Am fost operat de doua ori la bazin si la cap. 62 de zilel de spitalizare pana acum (18 zile ... (vezi toată discuția)
Daune vatamare corporala CMirela CMirela Buna ziua, In urma unui accident rutier (eram pe trecerea de pietoni) m-am ales cu o ruptura partiala de menisc (pentru care am facut o meniscectomie) si o ... (vezi toată discuția)