avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa

Buna ziua, sunt insurat si am un copil. Am construit o casa cu bani primiti de la parintii mei si as dori sa stiu cum pot sa o trec pe numele meu, fara a fi si sotia proprietara. Nu doresc sa beneficieze de aceasta casa in cazul unui divort. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:06, 9 Aprilie 2011
pai depinde. pe numele cui este acum? daca exista un alt proprietar o puteti trece pe numele dvs dar cand faceti actele de vanzare cumparare dati si declaratie notariala ca banii provin dintr-o donatie. sau paritntii va fac acte notariale din care sa rezulte banii ce vi i-a donat si in ce scop. dar acest act va va dauna daca mai aveti frati surori dvs in cazul mostenirii. oricum si daca cumparati un imobil chiar daca apareti ca unic proprietar bunul respectiv e considerat cf codului familiei bun comun fiind achizitionat in timpul casatoriei. tb sa dem ca banii provin dintr-o donatie sau mostenire (bunuri ce sunt mereu personale chiar daca sunt in tp casatoriei). daca aveti ganduri serioase e bn sa consultati un avocat inainte de a face orice al;t demers , asa veti sti la ce sa va asteptati si cum sa puneti problema
Imi cer scuze pentru lipsa de detalii, din primul mesaj.
Situatia se prezinta in felul urmator:
- casa este finalizata dar este neintabulata, autorizatia de constuctie fiind obtinuta pe numele unei firme.
Sunt doau varinte in discutie :
1- intabularea sa se faca direct pe numele meu ca si cand eu as fi platit-o / construit-o eu.
2- sau sa fac act de vanzare/cumparare intre firma si mine, devenind astfel proprietar.

Singura mea problema este ca as dori ca nevasta sa nu aiba drepturi asupra acestei case , in cazul unui divort.
opinia mea este ca nu veti reusi sa fiti proprietar exclusiv asupra casei intrucat bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt prezumate a fi bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren cu bani proveniti integral de la unul din soti Adelita Adelita Intentionam, eu si sotul meu sa cumparam un teren in vederea construirii unei case. Suma este in totalitate din bani proveniti de la parintii mei. 1.Cum ar ... (vezi toată discuția)
Apartamentul pe numele sotului dar renovat de sotie Buna ziua, Am si eu o mare dilema... chiar inainte de casatorie sotul meu a cumparat un apartament care era intr-o stare deplorabila. Bineinteles ca l-am ... (vezi toată discuția)