avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat desi am rovinieta. Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat desi am rovinieta. Ce pot sa fac?

am primit un proces verbal de anul trecut luna 10 in care sunt anuntat ca am circulat fara rovinieta proba cu foto. ideea e ca aveam rov. pe tot anul dar din luna 6 am schimbat nr. de inmatriculare al auto. pt . ca s-a terminat leasingul.nu mai am chitanta dar rovinieta e inca lipita pe parbriz .ce pot sa fac?.
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 10:27, 20 Aprilie 2011
abcdeadi a scris:

:offtopic:
@ marisescudan - daca de problemele juridice din firma de transport se ocupa soferii, ma intreb cine face pe mecanicul reparand camioanele, paznicul, contabilul? O firma de transport fara un jurist va avea multe probleme.
In UE nu exista termenul "amenda fara drept de contestatie".

legistalia din fiecare stat de pe fata pamantului , trebuie cunoscuta si de soferi , draga domnule consilier.....mecanici nu avem nevoie la firma deoarece exista service-uri , avocatii si juristii in cadrul firmei nu-si au rostul , reprezinta o cheltuiala in plus ! asa ca cel mai lejer incercam sa ne conformam si totodata sa respectam legile statului pe care il tranzitam ! acea amenda a fost un caz nefericit pentru noi! nu am stiut ca nu avem voie sa mergem pe autostada cu parbrizul fisurat(a sarit o piarta in timpul mersului si a fisurat parbrizul)! austriecii au vazut , au tras masina pe dreapta , au citit legea referitor la cazul in tema (soferul stie limba germana) si am inteles problema! puteam obtine un avertisment daca schimbam parbirzul pe loc , dar nu aveam unde atunci in momentul acela !!!!
termenul fara drept de contestatie exista , daca doriti va invit sa incercati sa mergeti la Wels Austria , cu un bec ars sau cu ceva in neregula la masina.....apoi sa faceti contestatie.....sunteti invitatul meu!!!! sau mergeti fara vineta pri austria
...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters185493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ciudata?! monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tae mult dati-mi un sfat in urmatoarea speta:autocarul societatii a fost oprit de cei de la drumuri fara rovinieta,ideea era ca ea exista dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)
Rovinieta pe parbriz?! Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, O nelamirire am referitoare la obligatia punerii rovinietei pe parbrizul masinii. Am primit un PV de contraventie datat cu 7 iunie 2011, care ma ... (vezi toată discuția)