avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari cu moartea cu probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari cu moartea cu probe

Buna ziua,imi cer scuze daca nu am intrat tocmai unde trebuia in legatura cu forumul.
Problema este intre mine,prietena mea si parintii acesteia.Precizez ca suntem majori 22 respectiv 23 de ani.Suntem de 5 ani impreuna dar parintii iei nu ma vor pe mine si de aceea am refuzat sa le spunem.Ne cunoastem bine pentru ca suntem vecini de bloc.Ei stau intr-o localitate iar noi suntem studenti intr-un oras mai mare,la 300 km departare acum.Dupa 2 ani am decis sa le spunem adevarul,am vorbit chiar eu cu tatal iei.In prima faza nu s-a ajuns la nici o intelegere,decat la simplu fapt ca au amenintat sa se omoara daca nu ne despartim.Prietena mea chiar a crezut si am decis sa le spunem ca ne despartim doar sa nu faca vreo prostie.Dupa 4 ani stiam ca tot nu ma vor dar nu mai puteam sa stam ascunsi ,sa nu ne vada nimeni,la urma urmei trebuie sa ne facem si noi o viata,am decis sa recunoastem toata povestea.Problema sa agravat pentru ca avem 2 saptamani in care parintii iei in special tatal,isi doreste cu adevarat sa ne omoare daca nu el, pune pe altcineva,ne ameninta foarte rau fara sa punem injuraturile si blestemele,ne promis ca atat cat el va trai va incerca sa scape de noi.Au sunat toate neamurile si ni i-au pus in cap sa ne desparta,au fost la biserici sa faca blesteme .Cand eu l-am intrebat daca este constient de ceea ce spune ca vrea sa-si omoare propriul copil si va avea loc o inmormantare in familie,el mi-a raspuns ca vor avea loc doua inmormantari si in familia mea si in a lui,dupa aceasta a incercat sa isi ia viata el.Sunt aduse cuvinte foarte grele si toate sunt inregistrate pe telefon ca proba.Toti care le-au auzit ne-au sfatuit sa merge cat mai repede la politie sa depunem plangere.In aceasta seara cand ne-a anuntat ca vine la noi si suntem morti dupa care se omoara si el am decis sa apelez la dvs.
Ce putem sa facem,va rog mult sa-mi dati un sfat.Vrem sa plecam sa ne ascundem 1 saptamana undeva dar ne pierdem locurile de munca,chiar nu stim ce sa facem,va rog sa ne dati un sfat in legatura cu llegea,cum poate fi aplicata in acest caz.
Cel mai recent răspuns: adrianzabava , utilizator 14:10, 2 Mai 2011
1.Incercati sa chemati si niste prieteni,tocmai pentru a evita discutiile .
Incercati sa purtati orice discutii in prezenta acestora,tocmai pentru a nu exista discutii sau alte violente,daca va temeti de violenta acestuia.
Eventual chemati,daca aveti posibilitatea, persoane respectabile,fata de care acesta nu ar putea sa aiba un comportament amenintator.
2.Mai aveti posibilitatea sa nu deschideti usa si daca produce scandal,chemati politia sa ia masuri impotriva acestuia pentru tulburarea linistii publice,conform Legii nr.61/1991
3.Daca la venire profereaza amenintari,folositi ca martori persoanele prezente si formulati o plangere la politie pentru infractiunea de amenintare.
Aceasta ultima varianta nu ar fi cea ideala,este totusi tatal viitoarei dvs sotii,dar in ultima instanta,folositi si aceasta varianta,daca orice discutie normala in prezenta unor martori,nu duce la niciun rezultat si isi mentine aceasta atitudine pe care o relatati.
Vă mulțumesc pentru sfat,o să țin cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie buna seara. m am despărțit de câteva zile de concubinul meu ... Sory78 Sory78 Buna seara. M am despărțit de câteva zile de comunismul meu din cauza faptului că acesta consuma alcool si are un limbaj foarte urat la adresa mea si ma ... (vezi toată discuția)
Plangere, cerere ordin de restrictie. FlorianFlorian FlorianFlorian Salut. Am primit un apel de la un baiat, minor, care ma ameninta sa nu mai vorbesc cu prietena lui. Eu am 18 ani impliniti. Am vrut sa clarific treaba si ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea maryanaanca maryanaanca Buna ziua. Numele meu este Marya. Sunt casatorita de 8 ani dar ultima perioada sotul meu parca a innebunit.. Ne certam din orice si de cate ori incerc sa-l ... (vezi toată discuția)