avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei?
nu, dc hotararea e def si irevocabila...atentia la respectarea program vizitare al tatalui...insa..
partile se inteleg, el este de acord, deci poate, dupa ce hot este def si irevocab?
Da, puteti parasi tara impreuna cu minorul in momentul in care hotararea va ramane definitiva si irevocabila.
Veti avea nevoie la iesirea din tara de hotararea de divort in original, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila si de pasaport pentru minor.
Trebuie sa legalizati hotararile de divort si incredintare minor cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu mai aveti nevoie de acordul tatalui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a unui copil minor florin7y7 florin7y7 daca un copil este incredintat mamei in urma unui divort,in ce conditii poate fi luat in stainatate (vezi toată discuția)