avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere magistratura cu 5 ani vechime
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere magistratura cu 5 ani vechime

din ce ramuri ale dreptului se sustine admiterea la magistratura pentru canditatii cu 5 ani vechime intr-o profesie juridica?va multumesc.astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ayaz , utilizator 17:49, 20 Aprilie 2011
Nu e doar parerea D-lui Boroi ci si a Codului Civil ;) :

"Art. 524. - Fructele naturale si industriale, neculese in momentul cand se deschide dreptul de uzufruct, sunt ale uzufructuarului. Acelea ce se gasesc in aceeasi stare cand se sfarseste dreptul de uzufruct sunt ale proprietarului, fara de a putea pretinde unul de la altul despagubire pentru cheltuielile urmate pentru araturi si semanaturi. Drepturile colonului partiar (Dijmas) ce vor fi existat la inceputul sau la finele uzufructului nu pot fi vatamate de dispozitia precedenta"

"Art. 525. - Fructele civile se socotesc dobandite zi cu zi, si se cuvin uzufructuarului, in proportie cu durata uzufructului sau. Aceasta regula se aplica la arenzi si la chiriile caselor si alte fructe civile. "
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Nu e doar parerea D-lui Boroi ci si a Codului Civil ;)

Asa e... dl. Boroi n-are pic de originalitate :))

Sa speram ca Noul Cod Civil e structurat in asa fel incat sa putem sa luam informatiile direct din el si sa nu mai fim nevoiti sa mergem intai la tratatele profesorilor.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters181736, utilizator
:)) No, draga Patrick, tu erai mai treaz la unspe ziua decat eram eu la unspe noaptea ca sa ma reped la cod in loc de cartea d-lui prof pe care o aveam mai vie in minte. Rusine, mie, ca nu m-am gandit la cod, invatare de minte! :">
Da' macar bine ca rezultatul e acelasi. ;)

@davegahan, ai dreptate, asa nu mai alergam dupa 'nspe materiale de informatii si nu mai pierdem timp pretios in cautare de info corecte.

Zi buna in continuare si spor s-aveti! :)
Adevarul e ca daca reusesti sa treci peste limbajul arhaic si sa incepi sa intelegi exprimarile din codul civil e mult mai usor sa inveti din cod decat din tratate si doctrina, pentru ca e foarte concentrat.

Uzufructul, de exemplu, e pe cateva pagini in cod. Iar daca e sa citesti de prin carti sunt o gramada de capitole. :)
Nu pot sa zic ca nu ai dreptate, asa este cum spui. De-asta si nu ma reped la cod desi ar trebui. Acum, ca sa zic asa, d-l Boroi este "codul" nostru. :D

Alte discuții în legătură

Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Uzufructul brasov1957 brasov1957 LA MULTI ANI!! As dori sa stiu daca mama care are uzulfructul si nu locuieste in apartament de aproximativ 4 ani are dreptul sa-l inchirieze ? (ceea ce a ... (vezi toată discuția)