avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresare-pedepsire vinovati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresare-pedepsire vinovati

Buna ziua,sotul meu a fost agresat in timpul zilei de catre indivizi in fata blocului in care locuim.Nu a reusit sa recunoasca decat pe unul dintre ei iar martori au fost doua vecine care nu vor insa sa spuna despre cine era vorba.In urma acestora sotul meu a fost internat in spital pe o perioada de o saptamana.As vrea sa aflu de la dvs daca se poate in vreun fel obtine marturia celor doua femei daca am un martor care le-a vazut pe ele si pe primul agresor sau daca e de ajuns ca am un martor pentru a incepe un proces penal si care sunt posibilele consecinte pe care le poate avea de urmat agresorul?poate el scapa nepedepsit daca nu isi recunoaste fapta?va multumesc
depuneti plangere penala cu martorul care il aveti. nu uitati sa treceti acolo, ca de fata au mai fost si doamnele x si y.
normal este ca organul de cercetare penala sa le audieze chiar daca ele vor refuza invitatia.
sunt masuri de constrangere si pentru astfel de cazuri.
Va trebui sa obtina un certificat medico legal de la Laboratorul de medicina legala si in functie d enumarul de ingrijiri medicale se va incadra fapta penala.
Atentie in termen de 2 luni se poate depune plangerea penala (planger prelabila)
Da, se va trece in plangere martorul si ca au vazut evenimentul/altercatia si cele 2 doamne.
Succes!
predutadriana a scris:

multumesc pentru sfaturi dar va rog mai lamuri-ti-ma intr-un aspect.poate scapa agresorul doar cu dosar penal fara a fi pedepsit in vreun fel?dar in cazul in care nu se obtine o declaratie favorabila de la martori?e posibil sa cheltuiesc niste bani prin actionarea in judecata si sa nu am nici un raspuns favorabil?

Nu avem de unde sa stim acest lucru, politistii vor desfasura urmarirea penala, vor strange probele si vor discuta cu martorii. Corect este sa faceti plangere penala, nu va costa nimic, astfel de oameni nu trebuie sa scape fara a fi trasi la raspundere.
In termen de 2 luni de la cunoasterea autorilor faptei,sotul dvs poate formula plangere penala la sectia de politie competenta teritorial pentru infractiunea de lovire si alte violente.
Trebuie sa mearga la medicul-legist pentru a fi examinat in vederea eliberarii unui certificat medico-legal,care va concluziona asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie pentru refacere.
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale,se va stabili si incadrarea faptei.

Alte discuții în legătură

Agresiune nnicosteaua nnicosteaua BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)