avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresare-pedepsire vinovati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresare-pedepsire vinovati

Buna ziua,sotul meu a fost agresat in timpul zilei de catre indivizi in fata blocului in care locuim.Nu a reusit sa recunoasca decat pe unul dintre ei iar martori au fost doua vecine care nu vor insa sa spuna despre cine era vorba.In urma acestora sotul meu a fost internat in spital pe o perioada de o saptamana.As vrea sa aflu de la dvs daca se poate in vreun fel obtine marturia celor doua femei daca am un martor care le-a vazut pe ele si pe primul agresor sau daca e de ajuns ca am un martor pentru a incepe un proces penal si care sunt posibilele consecinte pe care le poate avea de urmat agresorul?poate el scapa nepedepsit daca nu isi recunoaste fapta?va multumesc
am primit rezultatul de la medicul legist si in certificatul medico-legal scrie 9-10 zile de recuperare.puteti acum sa imi spuneti care poate fi verdictul judecatorului cu aproximatie?va multumesc
"Verdictul judecatorului" depinde de probele care vor fi administrate in faza de urmarire penala cat si in cea de cercetare judecatoreasca , daca se va ajunge la aceasta etapa.
Deci depinde de audierea martorilor(ce declara acestia) si de celalalte probe(acte,alte probe acceptate de lege) , care vor fi avute in vedere de instanta la pronuntarea unei hotarari.
Incadrarea juridica este de loviri si alte violente , prev.de art.180 al.2 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nnicosteaua nnicosteaua BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)