buna seara.v-as fi recunoascator daca as primi un raspuns. in urma cu o luna ma aflam la cumparaturi intr=un supermarket.am facut cuparaturi dar mi-am luat si un produs de mici dimensiuni pe care am fost nevoit sa il tin in mana pt a nu il pierde.la casa.am uitat complet de el si am trecut pur si simplu cu el in mana. nu am facut doi pasi ca mi-a fost atrasa atentia si am recunoscut imediat ca am uitat. conducerea magazinului nu a fost de acord doar cu achitarea acestuia a dorit implicarea politiei.am dat o declaratie care nu presupunea recunoasterea infractiunii de furt ci doar o neglijenta regretabila. acum am primit citatie in calitate de faptuitor in cauza privind dosar penal:(#-o !!
va rog mult imi puteti da un sfat in legatura cu asta sau o explicatie cu ce mi s-ar putea intampla?!este posibil ca fapta sa mi se inscrie in cazier? mentionez faptul ca am 17 ani. va multumesc anticipat.
Userul a fost sfatuit sa isi recunoasca fapta, oricare ar fi fost aceasta, nu sa recunoasca un furt. Numai el stie daca a fost cu intentie sau nu si nu il condamna nimeni.
Asadar, daca a fost un furt sa recunoasca acest lucru deoarece va primi doar o amenda administrativa si va avea cazierul curat, dar daca intr-adevar a uitat, sa spuna acest lucru cu toata sinceritatea.
S-a pus problema ambelor variante, deoarece astfel de cazuri sunt intalnite zilnic si daca s-a savarsit un furt sa nu incerce sa ascunda acest lucru pt ca oricum prejudiciul este infim si recunosterea faptei i-ar fi adus o pedeapsa si mai mica.
In orice caz, este o fapta ce nu prezinta pericolul social al unei infractiuni grave.
Furtul este o infractiune care se savarseste OBLIGATORIU cu intentie(dorinta de a sustrage din proprietatea altuia un bun care nu este al tau, cu scopul de a ti-l insusi pe nedrept).
Atata timp cat tu nu ai avut reprezentarea faptica a evenimentelor(ai uitat ca ai luat si produsul respectiv, nu ai bagat de seama, poate ca tineai in mana si telefonul si chiar nu ai bagat de seama)nu iti poate fi angajata raspunderea penala pentru ca nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de furt.
In aceste conditii, tinand cont si de atitudinea ta sincera din acel moment, de comportamentul cooperant si sincer de care dai dovada, singura solutie logica ar fi aceea a neinceperii urmaririi penale, fara nicio amenda administrativa si fara alta sanctiune pentru tine.
Iar faza cu recunoasterea faptei in scopul de a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime este inaplicabila in cazul tau, in momentul urmaririi penale. Aceasta instituie a recunoasterii vinovatiei este o procedura de judecata simplificata si consta in faptul ca ajuns in fata instantei de judecata, recunosti in totalitate faptele retinute in rechizitoriu, or in cazul tau nu cred ca se pune problema trimiterii in judecata.
asa sper. lucrul care ma tot ingrijoreaza este ca dupa declaratiile pe care le-am dat am fost asigurat ca este doar o procedura si ca NU va fi inceputa urmarirea penala.iar acum in citatia mea se pune problema de dosar penal.sunt f stresat si o sa fiu pana vineri cand va trebui sa ma prezint la sectia de politie.:(
iar daca voi primi amenda , ma gandesc ca va fi una "simtitoare"pt ca asa procedeaza autoritatile noastre : prima abatere ,esti speriat, incearca sa traga cat mai mult de la tine.
Furt minor
k1234
Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)