avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comert prin standuri si piete
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comert prin standuri si piete

Pentru ca un SRL sa poata desfasura comert intr-un loc public ( piata de ex ) trebuie sa deschida punct de lucru in acel loc?
Dar pentru a putea vinde la un festival, targ, etc in alta localitate pe timp limitat?
Pentru acest gen de activitate care se desfasoara sporadic nu este nevoie sa deschideti punct de lucru, insa trebuie ca sa aveti codul CAEN respectiv inserat la 'activitati desfasurate", in Actul constitutiv.
sdianaviolina a scris:

Pentru acest gen de activitate care se desfasoara sporadic nu este nevoie sa deschideti punct de lucru, insa trebuie ca sa aveti codul CAEN respectiv inserat la 'activitati desfasurate", in Actul constitutiv.


la care se adauga autorizarea activitatii respective la ORC completandu-se dupa caz decl. model 2 sau 3.
Codurile CAEN pentru acest gen de activitati sunt:
4781 - Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete
4782 - Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri st piete
4789 - Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse.
Buna ziua!
Da, trebuie deschis punct de lucru in primul caz si faceti autorizarea comertului la "SEDII SECUNDARE".
Pentru al doilea caz, nu deschideti punct de lucru, ci autorizati desfasurarea comertului respectiv "in afara sediului social si a sediilor secundare" (adica la beneficiari).
Pentru detalii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Stie cineva de ce cod caen (numar sau denumire )este nevoie pt a putea face vanzare cu amanuntul ambulatoriu.Adica fara punct de lucru? (vezi toată discuția)
Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)