avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei?

am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:06, 24 Martie 2023
Bună ziua, aseară mi sa reținut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0,63 în aerul expirat, la ce perioada trebuie sa ma aștept fără permis?
Si nu ati fost sa va recolteze si probele de singe ?D
Nu va asteptati sa vedeti permisul prea curind, fapta dvs. este infractiune.
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)