avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat

Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 21:01, 18 Februarie 2010
Buna ziua.Pentru a va putea da un raspuns ar fi bine sa ne precizati si daca v-au fost recoltate probe biologice(sange).
Daca aceasta este prima proba,trebuie precizat perioada de timp de la consum alcool
In raport de valoarea alcoolemiei de la 0,8 incadrarea este penala
~ Conținut șters la cerere ~
Daca este "alcoolemie" asta inseamna valoarea alcoolului in sange si este peste limita admisa de lege , vi se va intocmi dosar penal.Fiind o valoare aproape de limita normala, solicitati o recalculare.
Pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani si cel mai bine consutati un avocat.
In cazul sav.unei asemenea infr.nu conteaza daca sunteti la prima abatere.
Consecintele trebuia sa le stiti inainte de a va urca la volan.Cand ati obtinut permisul de conducere ati avut de invatat si rubrica"infractiuni"

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)