avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... pretentii dupa 2 ani de la accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

pretentii dupa 2 ani de la accident

V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: dupa 2 ani de la un accident auto ne-am trezit cu partea implicata in accident ca cica nu este buna asigurarea RCA, ca nu gasesc asigurarea si l-a acuzat pe sotul meu ca a prezentat o asigurare falsa. La data accidentului sotul meu lucra la o firma de transport care avea atat Casco cat si RCA valabila ,masina firmei fiind achizitionata in leasing. Mentionez ca la data accidentului sotul meu a refuzat sa semneze PV si a facut contestatie care a fost solutionata in termen de 3 luni el fiind considerat vinovat de accident. In acel moment am considerat ca ne luptam cu morile de vant si nu am facut recurs sentinta fiind considerata definitiva si irevocabila. Partea implicata in accident si-a reparat masina pe banii lui. Acum as dori sa stiu cine trebuia sa i-a legatura cu firma asiguratoare noi sau el, si in cat timp de la data pronuntarii sentintei?
Cel mai recent răspuns: hriorrodica , utilizator 11:56, 11 Aprilie 2011
In primul rand fiind vorba de o polita RCA termenul de prescriptie este de 3 ani. In al doilea rand dupa accident si stabilirea de catre organele politiei rutiere a vinovatiei, pagubitul trebuia sa mearga la asiguratorul dv RCA pt a deschide dosar de dauna si nu sa repare mai intai masina. Daca la data evenimentului aveati o polita RCA valabila toate daunele rezultate din accident indiferent de natura lor se vor plati de asiguratorul dv RCA.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solutiona un caz de daune rca si de ce acte este nevoie. laszlo82 laszlo82 Buna seara. De curand masin lui frate meu a suferit un acident rutier soferul find tata iar cel vinovat o persoan din PH dupa incident a venit Politia si a ... (vezi toată discuția)