avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum se poate solutiona un caz de daune RCA si de ce ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum se poate solutiona un caz de daune RCA si de ce acte este nevoie.

Buna seara.
De curand masin lui frate meu a suferit un acident rutier soferul find tata iar cel vinovat o persoan din PH dupa incident a venit Politia si a facut constatarea,pina aici usor si rapid sa terminat totul.Luni mam prezentat la daune crpatica tg-mures cu inputernicire de la firma de leasing pe numele meu ca pot sa ma ocup de repararea masini si din acel moment nu mai pricep nimic;cei de la asig imi cer copie a talonului de la cealalta masina,copie permis de la sofer vinovat,copie C.i a soferului vinovat,si in +poze a celeilalte masini implicate.
Este legal ce mi se cere atat timp cit dupa accident toate datele au fost preluate de catre Politie? si dansi au semnat stampilat procesul vb,au xeroxat polita rca a vinovatului.
Mentionez ca daunele la masinau sau evaluat de catre service-ul autorizat la cc 26.000 ron +eventuale lucrari de manopera.
Unde pot apela ca masina sa fie reparata cat mai rapid ea nemaiputand fi utilizata de 10 zile in care ratele la leasing tot merg inainte.
cu stima Laszlo
Cel mai recent răspuns: paienjeni_k , utilizator 14:33, 16 Iunie 2010
ar trebui sa discutati cu cei de la asigurari si sa le explicati si lor ce ne-ati scris aici ca sa o repare mai repede ca daca sunt obiectii trebuie mers in instanta.
Este binecunoscta hartuirea pagubitilor pe care o practica asiguratorul RCA de care vorbiti si de cele mai multe ori pagubitii sunt nevoiti sa-si repare masinile pe banii lor si sa deschida actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
Nu este datoria pagubitului sa aduca documentele masinii si soferului vinovat.
Puteti depune o sesizare la CSA pentru astfel de probleme.
Cel mai simplu este daca aveti CASCO sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul dvs si el va recupera de la asiguratorul RCA.
Succes !
Solutionarea cazului dvs. iontr-un termen rapid nu se prea intrezareste la orizont. :(In legislatia din domeniul asigurarilor exista niste prevederi de care se va prevala asiguratorul, si anume ca are la dispozitie 3 luni sa desfasoare propriile investigatii cu privire la imprejurarile in care s-a produs accidentul si cine este vinovat de crearea prejudiciului?
printre aceste actiuni de 'descoperire' a adevarului, se afla si audierea cond. auto vinovat, fotografierea vehiculului pe care l-a condus acesta, deplasarea la locul accidentului, efectuarea unei expertize ,etc.
Insa, faptul ca v-a cerut sa contactati pe Asiguratul lor nu mai e o obligatie a dvs., poate doar ca inspectorul a dorit sa vada daca il cunosteati pe cel care v-a lovit si nu cumva ati inscenat totul si acum doriti sa incasati despagubiri in mod necuvenit??
Nu in ultimul rand, se incearca si tergiversarea platii, criza fiind un motiv in plus de a nu despagubi in mod corespunzator si in termenele prevazute de lege pe cei care sunt implicati in accidente de circulatie si trebuie sa fie despagubiti. Mult mai urat e cand trebuie sa va adresati instantei si sa asteptati cativa ani sa obtineti o hotarare judecatoreasca; de multe ori, asiguratorii gandesc ca o parte din cei interesati se vor lasa pagubasi si, in acest fel se mai economisesc ceva banuti.:sorry:
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Atata timp cat constatarea si procesul verbal a fost emis de politie in el se gasesc toate datele cerute de asigurator. Alte date pe care le vor mai solicita pot fi obtinute telefonic(daca ati pastrat acest numar). Legat de fotografiile masinii vinovate acestea pot si trebuie obtinute de asiguratorul RCA de la agentia cea mai apropiata de de locatia vinovatului, nu este treaba dv. Oricum toate solicitarile reprezinta un abuz. Va puteti adresa CSA pt. a reclama aceste lucruri.
Mult mai bine ar fi sa repari masina pe casco. Dupa cum vezi deja Carpatica a inceput sa tergiverseze cazul in modul lor specific. Este foarte posibil ca dupa expirarea celor 3 luni sa te trezesti cu o hartie de la ei prin care ti se comunica ca nu te vor despagubi deloc invocand diferite motive, ca de ex faptul ca dinamica accidentului nu corespunde cu avariile masinilor, ca accidentul nu s-a produs la locul cu pricina, etc.

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)