avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE

Daca ma poate ajuta un notar. Vereau sa imi donez partea din casa dintr-o mostenire si partea din teren tot din mostenire detin certificat de mostenitor pe ambele bunuri cit ma coasta donatia? cum se procedeaza? Am omis sa va spun donatia vreau sa o fac fetei mele care are 15 ani.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:31, 11 Aprilie 2011
In primul rand, trebuie sa intocmiti documentatia cadastrala si intabularea bunului imobil pe care-l donati, trebuie sa va prezentati la Primaria unde are domiciliul fiica dvs. pentru a i se elibera o dispozitie de curator (veti stabili o persoana care sa o asiste pe fiica dvs. minora la semnarea contractului), iar pentru calculul taxelor trebuie sa va adresati unui notar public, exista niste expertize notariale in functie de care se stabilesc taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă soacra mea dorește să doneze copilului ei terenul ... CoarnaMariaGeorgiana CoarnaMariaGeorgiana Bună ! Dacă soacra mea dorește să doneze copilului ei terenul si casa construită pe acesta prin act de donație , de ce documente avem nevoie ? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Detin, impreuna cu altii mostenitori, un oarecare procent dintr-un ... taraminunilor taraminunilor Detin, impreuna cu altii mostenitori, un oarecare procent dintr-un apartament. Vreau sa donez procentele mele. Care este procedura ? (vezi toată discuția)
Donatie casa marcovicicatalina marcovicicatalina mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc? (vezi toată discuția)