avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie casa

mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: marcovicicatalina , utilizator 17:26, 8 Decembrie 2011
actele de propietate,certificat de nastere,carte de identitate,cadastru , intabulare,certificat energetic si taxa notarului atat pentru dv. cat si pentru donator
Actul de proprietate , certificat fiscal în care să figureze imobilul ce se donează, documentaţie cadastrală , extras pentru autentificare, certificat energetic, dovada plăţii utilităţilor, copii acte de identitate,onorariu notar, taxe OCPI.
Dacă nu aveţi documentaţie cadastrală şi nu este deschisă carte funciară este necesar să contactaţi o persoană fizică autorizată care să efectueze măsurătorile şi depună documentaţia la cadastru, în principiu sunt necesare tot actele enumerate mai sus, cu excepţia onorariului notarial şi a dovezii plăţii utilităţilor.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de schimb imobil-auto draghicidumitruadrian draghicidumitruadrian Buna ziua, Am o intrebare: Am vazut ca exista contractul de schimb. Doresc sa evit momentan costurile inutile cu cadastru etc (contract de vanzare-cump) si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)