avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolul la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolul la volan

Am o ruda care duminica seara a avut un accident rutier, in accident nu au fost implicate victime insa soferul a fost depistat la testul cu etilotest cu 0.67% alcool in aerul respirat.
Accidentul a avut loc la ora 4:00 iar probele de sange i-au fost recoltate la ora 6:10 respectiv 7:10 exista vreo sansa ca valoarea alcooluli in sange sa iasa mai mica decat 0.80 astfel incat sa nu se aleaga cu un dosar penal?
Cand este favorabila cererea in vederea recalcularii alcoolemiei cand este in crestere sau cand este in scadere?
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 09:05, 12 Aprilie 2011
Puteti invoca prevederile art.6 lit.d din Ord.nr.376/10.04.2006 al Ministrului Sanatatii in care se stipuleaza ca prelevarea probelor trebuie sa aiba loc"de preferinta la 30 minute de la constatarea contraventiei"

In privinta valorilor alcoolemiei in cazul unei recalculari,se pot pronunta doar specialistii
Multumesc mult. Chiar ma gandeam daca ar cere o recalculare pe ce motiv sa o intemeieze pe diferenta dintre ora producerii accidentului si cea a prelecarii probelor?
Dar nu stiu daca va fi in favoarea lui sa o ceara. Asteptam sa vedem ce zic probele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan SandruFlorina SandruFlorina Buna ziua Am o intrebare. Sotul meu a fost oprit de politie dupa ce consumase bauturi alcoolice si i-a iesit o alcoolemie de 0,60 in aerul expirat si 1,02 in ... (vezi toată discuția)
Atat de grav? Chisalita Chisalita care ar fi condamnarea sau pedeapsa la care cu aproximatie mi se va da in fata instantei cu alcolemie de 2,25 la prima proba in sange? (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru bautura cosmin32 cosmin32 am si eu o alta problema.daca timpu dintre etilotest si prima proba de sange e mai mic de 30 min.nu se poate trimite recalcularea probei de sange? (vezi toată discuția)