avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant contabil

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca mai trebuie sa depun bilantul la 31.03 cand firma are activitatea suspendata conf. certificatului emis de ONRC cu data 27.04.2010 si a deciziei emisa de ANAF privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, conf. art. 153/art 153(1) din codul fiscal, ca urmare a inscrierii in registrul comertului a starii de inactivitate temporara, decizie ANAF pentru perioada 22.04.2010 - 21.04.2013 in care se mentioneaza " se aproba regimul de declarare derogatoriu ".

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: ContSters110607 , utilizator 00:52, 13 Aprilie 2011
Da, bilantul se depune si in intervalul de suspendare a activitatii.Aveti grija si la inventarierea anuala care este obligatorie chiar daca sunteti suspendati.E unul din punctele ''forte" de amenda a garzii financiare.
Multumesc pentru raspunsul complet. Nu stiam de aceasta inventariere !
Daca firma e suspendata se face inventar la fiecare fsarsit de an?? Sau o data pe an? Nu inteleg si inca ceva: In perioada de suspendrae pot avea control de la garda sau contrul de fond??
Poti sa ai control de la garda.
Chiar daca ai depus regim de declarare derogatoriu trebuie sa depui bilantul semestrial si anual. De asemenea trebuie sa depui declaratia 101.
În cazul reluării activităţii, societatea reintră în regimul normal de declarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant in caz de suspendare? Franken Franken Buna ziua! Vreau sa stiu si eu daca este obligatorie depunerea bilantului contabil pentru o Societate Comerciala care are activitatea suspendata pentru 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Obligatii firma suspendata Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am urmatoarea problema : in anul 2011, luna februarie am inregistrat la Reg.Comertului si ANAF, suspendarea firmei. In anul 2014, am prelungit ... (vezi toată discuția)