avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

as dori un model de trimitere in judecata a statului pt. taxa de prima inmatriculare.mersi
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 17:56, 11 Aprilie 2011
Inainte de aceasta actiune, se va face o cerere de restituire adresata administratiei financiare a localitatii unde ati facut plata, apoi, dupa primirea raspunsului de la finante, cererea de chemare va suna cam asa:
CATRE,

TRIBUNALUL....................................
Sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscala

Subsemnatul ........................................., cu domiciliul in ........................................, identificat cu C.I. seria ...., nr. ..............., eliberata de catre .............la data de...........................CNP................................formulez prezenta
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
a ADMINISTRATIEI FINANTELOR PULBICE A MUNICIPIULUI ….., cu sediul in ….., str……, judetul.
prin care solicit
- obligarea paratei la restituirea sumei de ….., formata din:
- taxa speciala pentru autoturisme in cuantum de ….lei, actualizata cu rata dobanzii fiscale pana la data platii;
- obligarea paratei la restituirea cheltuielilor de judecata avansate.
In motivarea cererii indic faptul ca, in data de …. am achizitionat dintr-un stat membru U.E., un autoturism marca…., modelul…, cu numarul de identificare …., fabricat in anul …, iar pentru a-l putea inmatricula in Romania, am fost obligat sa platesc o taxa de ….lei,
continutul actiunii depinde de data platii acestei taxe si de particularitatea cazului
Fata de considerentele mentionate, apreciez ca, prin plata taxei speciale pentru autoturisme, in cuantum de …..lei, dovedita prin actul administrativ – fiscal, am suferit o vatamare, motiv pentru care solicit anularea acestora si obligarea paratei la restituirea respectivei taxe, pe care o consider ca fiind achitata in mod nelegal. Totodata solicit actualizarea sumei achitate nelegal cu rata dobanzii fiscale din momentul initial al platii si pana la restituirea ei efectiva subsemnatului, precum si plata cheltuielilor judiciare avansate.
Mentionez ca am urmat procedura prealabila prevazuta de art. 7 din legea nr. 544/2004, printr-o adresa pe care o anexez, Administratia Finantelor Publice a Municipiului …, mi-a respins plangerea prealabila consideranumi-se neideplinite prevederile legale pentru anularea repectivei taxe.

De asemenea, anexez in fotocopie:
- raspunsul primit de la administratia finantelor….., privind refuzul restituirii diferentei taxei speciale de prima inmatriculare
- chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii seria …nr…., eliberata la data de … Trezoreria Municipiului ….
- Cartea de identitate a autovehicului nr. ….
- Cartea de identitate a proprietarului

Solicit judecata si in eventuala noastra lipsa de la dezbateri, in conformitate cu prevederile art. 242 alin. 2 Cod procedura civila.


Semnatura


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare anaf-recuperare taxa auto ANANINA ANANINA Buna ziua,ma puteti ajuta va rog? Cererea mea catre instanta suna asa:DOMNULE PRESEDINTE, Subsemnata …., domiciliata in ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto. cer parerea unui specialist. george141414 george141414 Cer parerea unui specialist. Sunt posesor al unui autovehicul care a fost inmatriculat la data de 26.08.2008, taxa fiind platita cu 2-sau 3 zile in urma. As ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Pilu Pilu Buna seara. As fi profund recunoscator daca mi-ar trimite cineva un model de cerere de chemare in judecata pentru restituirea taxei de poluare. Si catre cine ... (vezi toată discuția)