avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ACHIZITIE MARFA UE FARA COD VALID DE TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ACHIZITIE MARFA UE FARA COD VALID DE TVA

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti si mie ce note contabile si ce declaratii se depun in cazul in care cumpar marfa din germania de la o persoana juridica care nu-mi furnizeaza un cod valid de tva.Spre exemplu valoarea marfii 3000eur(pe invoice am aceasta suma ).
371=401 3000eur
635ned=4427 720eur

Sunt corecte notele contabile de mai sus?Ce declaratii se depun ?In 300 unde trec aceasta valoare?Fac decont special de tva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:30, 11 Aprilie 2011
daca furnizorul din germania nu e platitor de tva, inregistrati doar costul marfii, pentru comert cu ridicata
371 = 401 3000 euro la curs bnr valabil in ziua facturarii
daca furnizorul ar fi fost platitor de tva concomitent inregistrati si taxare inversa
4426 = 4427 = 720 euro

in decont veti trece suma la rd. 24

decontul special il depun numai neplatitorii de tva, dar in acest caz, chiar daca erati neplatitor de tva nu era cazul, furnziorul nefiind inregistrat in tara sa.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Am o factura de marfa fara tva, furnizor din Germania; mentionez ca societatea la care lucrez este platitoare de tva, inregistrata in Reg. op. ... (vezi toată discuția)
Cu se procedeaza in cazul primirii a unui credit note de la furnizorul extern in locul produselor trimise la reparat florinita florinita Am importat produse din Germania. Unele produse a trebuit sa le inlocuim clientilor nostri din Romania. Apoi produsele defecte le-am trimis in Germania pentru ... (vezi toată discuția)
Nota contabila pt. fiecare factura de la furnizor sau pe total? vioviod vioviod Intr-o luna am mai multe facturi de la furnizor (acelasi furnizor). Am cumparat marfa in vederea revanzarii. Am factura si citanta. Intrebare: Trebuie sa ... (vezi toată discuția)