avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare de imobil cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare de imobil cu probleme

In urma decesului tatalui meu in 2001,am mostenit impreuna cu inca 2 persoane un imobil IN STARE DE RUINA in centrul Bucurestiului.Printe celelalte 2 persoane se numare si UN MINO-fratele meu vitreg, in varsta de 14 ani . Problema este urmatoarea -copilull locuieste ,de mai multi ani, impreuna cu mama sa in acea ruina care nu are lumina , gaz si caldura,cu acoperisul prabusit pe jumatate si geamurile sparte acoperite cu carton..Autoritatea tutelara are cunostinta de conditiile in care sta acest copil si nu face nimic, cu toate ca sunt bolnavi amandoi SI MAMA SI COPILUL. Mamei lui ,care ii este si tutore, probabil ca ii convine sa locuiasca in aceste conditii deoarece nu are de platit nimic ca utilitati.CU TOATE CA SI EU SI CEALALTA PERSOANA ,-DETINAND AMANDOUA 5/8 DIN TOTAL -SUNTEM DE ACORD CU VANZAREA, orice agent imbiliar am adus a dat bir cu fugitii spunand ca tranzactia este f. grea . INTREBAREA MEA ESTE ------CUM PUTEM AJUNGE TOTUSI SA VINDEM RUINA ACEASTA DE IMOBIL IN FELUL ACESTA SA STEA SI ACEST COPIL IN CONDITII NORMALE , IAR NOI SA NE PRIMIM IN FINAL PARTEA DE MOSTENIRE IN BANI.NU IN ULTIMUL RAND IMOBILUL SE AFLA IN CENTRUL BUCURESTIULUI LA 10 MIN DE STATIA DE METROU TIMPURI NOI.strada se afla spate in spate cu terenul pe care s-a aflat pana nu de mult uzina TIMPURI NOI. Va multumesc anticipat ptr. ajutor.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:53, 16 Mai 2011
Pentru a vinde imobilul este nevoie de acordul si a tutorelui minorului cu drept de mostenire de 3/8. Daca imobilul este in starea deplorabila de care spuneti, ce suma de bani ati incasa impreuna cu totii, iar cu banii din cota minorului ce ar putea sa cumpere mama lui, pentru a locui in conditii mai decente?
Grea situatie pentru mama si copil.. Ati apreciat cam cat vi se cuvine din costul acelei maghernite? Nu ati putea renunta? O alta posibilitate ar fi sa apreciati pretul si sa o dati in judecata pentru iesirea din indiviziune si sa fie obligata mama in calitate de tutor sa va plateasca sulta (partea dvs) , se va face o expertiza, care costa bani, dupa care instanta va dispune. Dar.. daca acea femeie lucreaza, va putea plati esalonat partea dvs.
Introduceti actiune in justitie in care sa solicitati iesirea din indiviziune, atribuirea imobilului catre dvs, cu plata sultei corespunzatoare catre ceilalti 2 proprietari.
adriana olteanu a scris:

Introduceti actiune in justitie in care sa solicitati iesirea din indiviziune, atribuirea imobilului catre dvs, cu plata sultei corespunzatoare catre ceilalti 2 proprietari.


Greu de spus daca o instanta ar putea dispune astfel, daca mama si copilul au locuit si mai locuiesc acolo , chiar daca locuiesc in acele conditii ,/.Cu atat mai mult ca nu mai au alt spatiu si posibilitati de locuit.. Pe de lta parte, suma ce i se cuvine minorului nu ar fi indeajuns sa achizitioneze un alt spatiu.
Dar.. nimic nu e imposibil.. Daca cei doi dintre mostenitori care probabil sunt in masura sa plateasca mai usor sulta, iar mama copilului in calitate de tutore accepta.. se poate..
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters122901, utilizator
@Llala

De ce nu incercati alta varianta de rezolvare?

De exemplu, un schimb -teren + maghernita cu o garsoniera/casa in provincie/vecinatati oras- eventual cu plata unei sulte (pe cat posibil c/v cotei dvs.).

Cred ca asa impacati si "capra si varza".:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Vanzare blocata Llala Llala Buna Ziua ! Pe scurt: Tatăl decedat in 2001. 3 mostenitori: a 2 sotie, eu- fiica din prima casatorie si un baiat dintr-o legatura in afara casatoriei,dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)