avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare blocata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare blocata

Buna Ziua !
Pe scurt: Tatăl decedat in 2001. 3 mostenitori: a 2 sotie, eu- fiica din prima casatorie si un baiat dintr-o legatura in afara casatoriei,dar recunoscut de tata.In urma deschiderii succesiunii aflam ca avem de platit datorii facute de tata la un asa zis domn care pretinde sa renuntam la mostenire ptr. a sterge datoriile. Acesta o convinge pe soția tatălui meu sa ii vândă cele 2/8 mostenite de ea , iar pe mine si fratele meu-detinatori a cate 3/8 fiecare ne da in judecata pretinzand plata datoriilor.Procesul este închis cu hotărâre definitivă și irevocabilă în favoarea noastră.Nu avem de platit nimic.
Moștenirea consta intr-o casa situata in zona Timpuri Noi, ajunsă în stadiu de ruina care:
1-dăunează casei de care este lipită și
2- poate provoca accidente nefericite de care noi proprietarii suntem răspunzători.
Am găsit cumpărători dar care au fost goniți imediat de cel care a pierdut procesul dar care deține cele 2/8, prin faptul că cere întotdeauna bani in plus fata de cele 2/8 care i se cuvin din vanzare.
Ce putem face?
Am fost avertizați de proprietarul casei aflată spate in spate cu ruina noastră ca riscam proces dat fiind că i se deteriorează și lui casa...
Multumesc anticipat!



Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:42, 5 Iulie 2017
Buna ziua,
Solicitati IESIREA din indiviziune. Solicitati bunul in materialitatea sa si cu obligatia de a plati sulta.
Solicitati ca sulta sa o platiti in termen de ... luni de la ramanerea definitiva a sentintei astfel incat sa puteti instraina bunul si sa platiti sulta la acel moment.
Valoarea imobilului se va stabili prin expertiza asa ca cel ce detina 1/4 va primi cat spune expertul nu cat vrea el.
Daca nu va descurcati solicitati ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de imobil cu probleme Llala Llala In urma decesului tatalui meu in 2001,am mostenit impreuna cu inca 2 persoane un imobil [i]IN STARE DE RUINA[/i] in centrul Bucurestiului.Printe celelalte 2 ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal antonio.carsa antonio.carsa Buna ziua! Am o problema legata de emiterea certificatului de atestare fiscala de catre primaria in raza caria locuiesc. Mai exact, locuiesc la aceeasi adresa ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia casei in care stau? 77adriana 77adriana Buna ziua , Imi puteti spune va rog cum pot intra in posesia casei in care stau? Eu , fratele meu si mama detinem impreuna casa ......in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)