avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal intocmit fara a fi contravenientul de fata

ma confrunt cu aceastra problema si cu marea dilema a rubricii "Alte mentiuni"

og 2 art 16 (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

eu nu eram prezent asa ca nu puteam intocmi obiectiuni!
parerea mea e ca din aceasta cauza procesul verbal ar trebui sa fie nul. deoarece nicaieri in legi ( am cautat) nu am gasit ceva legat de acest lucru. in intampinarea lor au scris ca mentiunile le puteam scrie in plangerea contaventionala dar mie acest lucru mi se pare complet impotriva legii.

se poate afirma ceea ce am spus eu?
nu aveati cum sa formulati obiectiuni de moment ce nu erati de fata; procesul verbal afost semnat de un martor asistent; nemultumirile vi le exprimati in plangerea formulata
faptul ca nu erati de fata si nu ati formulat obiectiuni nu este un motiv de nulitate absoluta a procesului verbal. ar fi bine sa va intemaiati plangerea pe fondul ei si nu pe motive procedurale.
In procesul verbal este stipulat numele unui martor,prin semnatura caruia s-a "atestat" ca acesta a fost intocmit in lipsa contravenientului ?

Daca va aflati in termenul de 15 zile de la comunicarea PV ,daca apreciati ca detineti probe temeinice ,puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati continutul PV sub aspectul art 16,17,19 din OG nr 2/2001
au mentionat ca martorul nu putea fi de fata si de fata erau doar agentii constatatori, procesul verbal fiind incheiat in ITM , unde cred ca daca deschideau usa sareau 5 martori. maine am termen, plangerea e formulata deja

Alte discuții în legătură

Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)