Am un proces pe rol.
Instanta a dispus in sedinta publica efectuarea unei expertize extrajudiciare pentru o latura a expertizei care nu poate fi executata de expert judiciar.
Totodata am solicitat si expert parte.
Grefiera de sedinta, insa a "uitat" sau "omis" sa mentioneze dreptul meu de a face o expertiza extrajudiciara .
In incheiere nu mentioneaza acest lucru. Ce pot face , avand in vedere ca acea expetiza extrajudiciara este destul de costisitoare? Daca instanta la urmatorul termen, nu vrea sa mai ia in consideratie expetiza extrajudiciara?
Formulati o cerere de completare/modificare a incheierii. Daca nu-si aminteste grefiera poate isi aminteste judecatorul.
Oricum, in caietul de sedinta trebuie sa fie consemnata cererea dumneavoastra - poate in paragraful pe care nu-l intelege grefiera ... dar asta se poate verifica.
Este vorba de calculul efectuarii unei consolidari ale fundatiei.
Instanta a apreciat ca o astfel de evaluare nu poate fi efectuata de catre un expert aflat pe lista. In aceste conditii la solicitarea mea, a acceptat efectuarea unei expertize extrajudiciare de catre un expert MLPAT. Insa grefiera " a omis" sa precizeze acest aspect in caietul ei de sedinta.
Numai expertul MLPAT poate stabili cum poate fi consolidata fundatia ( imobil P+M cu o fundatie 30-35 cm) etc.
Aceasta este tot o expertiza judiciara.
Verificati daca sedinta de judecata a fost inregistrata audio ?
Judecatorul este imposibil sa nu isi reaminteasca cele dispuse.