avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de ce nu pot face act de vanzare-cumparare pe teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de ce nu pot face act de vanzare-cumparare pe teren concesionat?

buna ziua! as dori sa fac un act de vanzare-cumparare pt unul din copii,de fapt nu vand dar e mai bine un act de genul acesta ca nu se poate ataca,am fost la un notar si mi-a spus ca nu se poate face un astfel de act pe un teren concesionat,am vecini care au cumparat si au facut un astfel de act prin notariat,iar mie notarul mi-a spus ca nu se poate:( care este adevarul?se poate sau nu?!mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 10:45, 12 Aprilie 2011
...se poate daca ati construit ceva pe acel teren sa vindeti constructia si odata cu ea sa transmiteti si concesiunea...daca nu ati construit nu puteti transmite doar concesiunea...
asa cum a spus si ovi_dragomir poti instraina constructia, daca ai construit, iar proprietarului constructiei i se va transmite concesiunea. Mai puteti, si sa faceti o cerere la Primarie si sa spuneti ca doriti sa cumparati terenul, avand deja un drept de concesiune, astfel dupa ce deveniti proprietar si pe teren, atunci puteti instraina si terenul.
Nu puteti in acest moment vinde, intrucat nu sunteti proprietarul terenului, avand doar un drept de folosinta in baza contractului de concesiune, nuda proprietate apartine unitatii administrativ teritoriale care v-a concesionat terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa pe teren concesionat enverhoxha enverhoxha In ce conditii se poate cumpara o casa construita (recent) pe un teren concesionat de primarie? Cumparatorul e strain de orasul respectiv, iar concesiunea a ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat - la avocat? enverhoxha enverhoxha In legatura cu cumpararea unei case construite in orasul Pantelimon, pe teren concesionat, am auzit urmatoarea explicatie: Deoarece primaria nu a realizat ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)