avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa pe teren concesionat - la avocat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa pe teren concesionat - la avocat?

In legatura cu cumpararea unei case construite in orasul Pantelimon, pe teren concesionat, am auzit urmatoarea explicatie: Deoarece primaria nu a realizat anumite proceduri (cadastrul terenurilor concesionate, din cate am inteles), cumpararea caselor nu se poate face cu contract intocmit de un notar, ci cu contract intocmit de un avocat. In schimb, la notar s-ar face un act privitor la transmiterea concesiunii.
Mi se pare putin ciudat. Pot exista asemenea situatii?
Cel mai recent răspuns: enverhoxha , utilizator 13:45, 26 Februarie 2012
Constructiile de orice fel pot fi instrainate doar prin act autentic incheiat la notar, concomitent cu inregistrarile de carte funciara.. Folosinta terenului este transmisa odata cu transferul proprietatii asupra constructiei..
este ciudat.
ati incheiat cumva un antecontract de vanzare-cumparare cu privire la acest imobil?
Nu, n-am făcut deocamdată nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar o casa pe teren concesionat.ce trebuie verificat? gabriela paius gabriela paius buna ziua.am si eu o intrebare(cred ca mai multe de fapt).parintii mei vor sa vanda apartamentul si sa cumpere o casa in comuna pantelimon,pe un teren ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)