avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ?

Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui nostru. Cat inseamna asta, eu mai am ceva parte din casa, cum pot intra in posesia eventualei averi ramasa ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:56, 5 Decembrie 2009
Normal , aveti si dvs. dreptul la mostenire de pe urma tatalui, cota mamei a fost de 1/4 din jumatatea tatalui, iar restul va revine dvs. impreuna cu sora. De pe urma mamei aveti jumatate fiecare . Chemati-o pe sora dvs. in instanta in vedereadezbaterii succesiunii de pe urma maei si vedeti ce se intampla si cu partea ce va revenea de pe urma tatalui.
@Anca Ionescu - Chiar daca mama dvs i-a facut contract de vanzare-cumparare sorei dvs pentru intreaga sa cota parte din imobil puteti solicita in instanta anularea contractului de vanzare cumparare fiindca va incalca dreptul la rezerva succesorala!
Dumneavostra sunteti mostenitor rezervatar si aveti dreptul la o parte din mostenire, iar contractul de vanzare cumparare intre parinti si copii este clar ca este o donatie deghizata!
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Solicitati in instanta anularea vanzarii-cumpararii invocand ca nu a fost platit pretul si ca acel contract este o donatie deghizata.
Si apoi dezbateti mostenirea. Daca va intelegeti mergeti la notar, daca nu ....ajungeti tot la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! dupa moartea tatalui am facut succesiunea la casa. ... ionneamtu68 ionneamtu68 Buna seara! Dupa moartea tatalui am facut succesiunea la casa. In timpul vietii parintii mi-au facut act de vanzare -cumparare cu clauza de habitatie.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare apartament Vladcry Vladcry Buna seara ,suntem doua surori mama vrea sa mi treacă mie partea ei de moștenire ,desii tatăl meu nu mai trăiește și nu am făcut succesiunea . Într mea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dany70 dany70 Buna seara Sora mea la varsta de 19 ani a primit un apartament din partea mamei prin contract de vanzare cumparare .La momentul acela eu aveam 7 ani. Acum ... (vezi toată discuția)