avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MAMA VINDE CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MAMA VINDE CASA

Cum spuneam si in subiect, mama vrea sa vanda casa cu tot ceea ce presupune o gospodarie. Specificatie: Mama mai are o sora care si-a primit partea din avere, tata mort, locuinta mostenire de la parintii mamei (bunicii din partea mamei). Noi suntem 3 frati. Mama vrea sa vanda cu acte de vanzare cumparare unuia dintre frati. Legal ...are voie?Noi ceilalti 2 mai avem vreun drept? Tata sa "maritat" cu mama acu 34 de ani. Au vietuit 32 de ani pana la moartea lui impreuna. Copii, inclusiv eu am plecat casatorindu-ma. PROBLEMA ESTE CA ACU MAMA PUNE CONITIA CA : Aceluia care va sat cu ea ii va lasa mostenirea prin vanzare cumparare. Intrebare? Are dreptul? Daca da noi ceilalti 2 avem vreun drept, sau vreun cuvant de spus? Va multumesc si pentru incercarea de a ma lamurii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:10, 31 Ianuarie 2010
Problema este cam delicata si cam incalcita din punctul meu de vedere. De principiu, daca acea casa este bun comun, dupa decsul tatlui trebuia sa dezbateti succesiunea. Daca este asa cum am spus eu inseamna ca mama nu poate sa vanda acea casa pana nu dezbateti succesiunea. Din casa, dupa succesiune, mama are jumatate plus un sfert din jumatatea ramasa iar acel sfert este dreptul copiilor.
Daca este imobilul ei dinaintea casatoriei cu tatal sau daca e mostenit de ea poate sa vanda fara acordul copiiilor.

Nu aveti ce face.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Daca are calitatea de proprietar singura poate vinde.
Incercati sa mergeti la un avocat sa vada actele.
Daca este coproprietar situatia este in functie de alte situatii juridice.

avocat Claudiu Lascoschi
A precizat faptul ca este mostenirea mamei de la parintii acesteia, prin urmare este bun propriu cu consecintele ce deriva din acest aspect...
Sunt 100% de acord cu Adutescu!
Daca este bunul propriu al mamei poate face orice doreste cu el! Insa daca vinde unuia dintre copii, dupa decesul sau , actul poate fi atacat ca fiind o donatie deghizata!B-)

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare apartament la un copil fara acordul celuilalt copil delia.savin delia.savin mama are un apartament care este pe numele ei, tata este mort ; mama a facut act de vanzare cumparare pe numele surorii mele fara stiinta si acordul meu ... ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ady492 ady492 mama a murit am ramas eu un frate si tata sucesiunea dupa decesul mamei nu am facuto, tata poate sa vinda casa sau pamintu care il are si din partea mamei fara ... (vezi toată discuția)