avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

am in fata un contr de V/C incheiat la notariat in 1992
La finele actului scrie "prezentul act s-a transcris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni imobiliare sub nr X..."
asta inseamna ca este intabulat?
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 17:42, 19 Iunie 2008
Art. 56. - din L nr 7/1996 republicata.
(1) Înscrierile făcute în conformitate cu actele normative în vigoare în registrul de transcripţiuni şi inscripţiuni, în cărţile funciare şi în cărţile de publicitate funciară, înainte de data intrării în vigoare a prezentei legi, îşi vor produce şi după această dată efectele prevăzute, cu excepţia cazurilor în care drepturile de proprietate şi celelalte drepturi reale au fost afectate în orice mod prin efectul legii.
(2) Toate documentele de evidenţă şi publicitate imobiliară se preiau şi se conservă de către birourile teritoriale din cadrul oficiilor teritoriale în a căror rază de activitate se află imobilele.
Raspunsul este da.
Vedeti si modificarile. [ link extern ]
Vedeti si textul de lege. [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
iuliaro2006, utilizator
deci ar trebui sa ma duc sa iau un extras de carte funciara?
Imobilul este transcris in registrul de transcripriuni si inscriptiuni si inca nu este intabulat in cartea funciara. Imobilul trebuie intabulat si in noul sistem de carti funciare conform contractului de vanzare cumparare cu care a fost dobandit. Cu o astfel de speta m-am confruntat in urma cu o saptamana la Piatra Neamt. In Transilvania, unde imi desfasor activitatea nu se pune problema despre aceste transcrieri din registrele de transcripriuni si inscriptiuni in noul sistem cadastral de carte funciara pentru ca aici se foloseste sistemul cel din urma de mult timp inca din perioada austro-ungara.
O zi buna. succes ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)
Contract de vamzare cumparare vechi AHTUM AHTUM Speta este urmatoarea , - am un unchi care dupa atatia ani , s-a trezit ca vrea sa-si intabuleze apartamentul , el avand de pe vremea lui Ceausescu , (adica ... (vezi toată discuția)
Transcriere DARSHAN DARSHAN Ce se intelege prin transcriere in registrul de transcriptiuni,si ce efecte are? (vezi toată discuția)