avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Buna ziua,
Pentru un lot se pamant extravilan,10 proprietari,toti vor iesirea din indiviziune.
Cum se procedeaza si care sunt costuri.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Birou de mediator Iorga Dragos , Mediator 12:24, 13 Aprilie 2011
faceti o lucrare cadastrala si la un notar faceti iesirea din indiviziune, costurile nu pot sa ti le spun, ca nu le cunosc, vorbiti cu un topometrist, si consultati si un notar.
Cereti efectuarea unei expertize topografice extrajudiciare (sa fie un expert autorizat). El va sta de vorba la fata locului cu toti coproprietarii terenului, va vedea actele detinute de fiecare si va face propuneri de atribuire pentru fiecare, prin dezmembrarea terenurului, va da numere topografice noi..
Daca toti sunt multumiti, va puteti adresa unui cabinet notarial din circumscriptia in care se afla terenul (fiecare birou notarial percepe alte taxe)
Daca apar nemultumiri intre parti, puteti sa formulati o actiune in instanta si depuneti expetiza efectuata. Se va da sentinta, care va dispune intabularea fiecaruia in cartea funciara, cu dreptul de propriertate dobandit.
In instanta se plateste taxa judiciara, costa mai putin ca la notar, dar dureaza ceva mai mult, pentru ca se dau termene. Daca nu sunt probleme intre parti si aveti exprtiza topografica facuta, poate fi solutionata in cateva termene....
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters122901, utilizator
Sau mai ieftin ca la notar, adresati-va unui mediator.
avvalentina a scris:

Sau mai ieftin ca la notar, adresati-va unui mediator.


Este o varianta ieftina, rapida si civilizata de a a gasi o solutie de iesire din indiviziune.
Acordul de mediere, care contine intelegerea partilor, va fi depus in instanta pentru a obtine o hotarare.
[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune titlu legea 18/1991 emoldoveanu emoldoveanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati In urma aplicarii legii 18/1991, a fost eliberat un titlu de proprietate celor 4 mostenitori ai bunicului meu. Dintre acestia, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren manuelah manuelah va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...la sfarsitul lunii februarie am mers la notar sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat, pentru o casa la tara si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mikaela8 mikaela8 ce acte imi trebuiesc pt o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca?si cam cat m-ar costa ,bani si timp?multumesc terenul se afla in ialomita si este ... (vezi toată discuția)