avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...la sfarsitul lunii februarie am mers la notar sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat, pentru o casa la tara si terenul intravilan; in acelasi timp am cerut si inscrierea in cf, pentru ca vreau sa vand casa; am adus toate actele cerute de notar, mai putin schita, pe care nu o aveam, dar notarul mi-a zis ca e in regula, ca se poate face intabularea si fara schita.Am platit in jur de 2500 ron si mi-a zis ca intr-o luna va fi gata...dar cand am mers dupa cf mi-a spus ca a aparut o lege si trebuie sa fac schita, ca nu se mai poate fara...am mers la un inginer topograf sa vorbesc cu el, sa vad cat m-ar costa, i-am aratat actele si mi-a spus ca e o problema cu terenul intravilan.
In cf scrie la teren cota de 963/3664 si trebuie facuta dezmembrarea, fiindca sunt doi intabulati pe teren; mi-a spus sa vina celalalt sa semneze, dar proprietarul e mort si traieste doar nepotul lui; nepotul ar veni sa semneze dar topograful mi-a zis ca trebuie sa aiba cf ca sa poata semna ca e de acord cu dezmembrarea; nepotul are doar titlu de proprietate si nu are bani sa faca intabularea acuma; eu atunci cum fac? nu pot sa ma intabul fara el? trebuie sa existe o posibilitate...va rog sa-mi spuneti ce posibilitate ar fi, pentru ca eu vreau sa vand casa. multumesc!
Cel mai recent răspuns: petrutdorin , utilizator 16:07, 1 Februarie 2011
Faceti ce v i se spune, platiti si intabularea celuilalt si faceti un act notarial de imprumut a sumei de bani in favoarea nepotului, beni pe care-i veti recupera ulterior.
multumesc de raspuns, dar...aceasta e singura solutie? si eu sunt la limita cu banii...in privinta imprumutului, nu am incredere ca mi-as mai recupera banii, chiar si printr-un act notarial.

adica daca stie cineva sa-mi spuna aprox. cat m-ar costa intabularea...daca nu ar fi o suma foarte mare as putea sa platesc si pentru celalalt proprietar
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
manuelah, utilizator
Casa este situata pe terenul intravilan de care vorbiti sau sunt doua loturi de teren separate iar pe unul se afla aceasta casa??
da, casa se afla pe terenul intravilan de care spuneam.
notarul a vrut sa va faca mostenirea in baza titlului de proprietate? scuze dar in ce judet? bihor? Deoarece foarte strict li s-a comunicat sa nu se mai lucrseze pe titluri de proprietate doar pe extrase de carte funciara!
Puteti incerca iesirea din indiviziune prin instanta. Cu schite, intabulare si mostenire impreuna! da daca ...
Oricum nimeni nu e obligat sa ramana in indiviziune si mai ales nici sa plateasca pentru celalalt.
Taxele notariale numai un notar vi le poate calcula! depinde de zona, teren intravilan, ... zona buna + intravilan, suprafata mai mare ... preturi cam mari. Daca succesiunea a fost 2500 lei pt 963 mp + casa, va dati seama ca pt restul din 3664 mp si aia e o suma frumusica :D

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan liana1963 liana1963 Va rog sa imi spuneti daca pentru iesirea din indiviziune trebuie autorizata o persoana sa depuna in numele proprietarului acte la cadastru , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune daniela951 daniela951 Buna ziua, Pentru un lot se pamant extravilan,10 proprietari,toti vor iesirea din indiviziune. Cum se procedeaza si care sunt costuri. Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)