avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot obtine ajutor social dupa somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot obtine ajutor social dupa somaj?

Buna ziua! As dori sa va intreb ce trebuie sa fac pentru a obtine ajutor social in cazul in care pot beneficia de asa ceva. Mai pe scurt, momentan sunt somera dar in scurt timp nu voi mai beneficia de somaj si nu am posibilitatea sa ma angajez. Am un copil de 3 ani, dar problema este bunica mea de 83 ani care necesita ingrijire permanenta fiind diagnosticata cu dementa mixta, plus ca nu mai vede deloc, fiind total dependenta de mine. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 12 Aprilie 2011
avand copil pana in 3 ani, poti obtine ajutor social fara drept de munca, adica nu vei fi chemata la Primarie ca sa te trimita la lucru.
Dar, bunica ta fiind bolnava, nu ai incercat sa obtii un certificat de incadrare intr-un grad de handicap cu asistent personal si sa devii astfel asistent personal.
1. Luati legatura cu Primaria de care apartineti si intocmiti dosarul cu actele necesare.
2. Intrati pe:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de insotitor mari64 mari64 Buna seara! Mama mea are 77 de ani si sufera de Parkinson si Dementa senila. Are nevoie de ajutor si supraveghere in permanenta. Am fost cu ea la comisia de ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere valy_c valy_c Buna Ziua, Am o persoana in varsta de 83 in intretinere, care sufera de dementa mixta. Recomandarea medicului psihiatru este supraveghere permanenta. As vrea ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)