avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchiriere personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchiriere personal

O firma care are obiect de activitate secundar 7830 (serv de furnizare si management al fortei de munca) poate incheia un contract de prestari servicii cu un beneficiar, iar obiectul contractului sa fie inchirierea de personal de specialitate (in domeniul principal de activ a prestatorului)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 12 Aprilie 2011
Nu am auzit pana acuma inchiriere de persoane (personal specializat). Daca doriti se poate face un contract de "DETASARE A PERSOANELOR RESPECTIVE" a specialistilor respectivi pentru o perioada convenita prin conventia respectiva. dar nicidecum inchiriere de persoane. "Inchirierea" se refera la bunuri mobile sau imobile.:D
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Daca firma este autorizata ca si agent de munca temporara, atunci da.
Daca nu, gasiti procedura de autorizare aici: [ link extern ]
De asemenea, Registrul naţional de evidenţă a agenţilor de muncă temporară autorizaţi este actualizat in permanenta si poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii ([ link extern ] )

Vedeti si modificarile aduse Legii 53/2003 pe aceasta tema (art. 87 - 100) care vor intra in vigoare incepand cu data de 30 aprilie 2011
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
crimson, utilizator
Cititi prevederile codului muncii (legea 53/2003), capitolul "Munca prin agent de munca temporar".
Prin leasing-ul de personal, o companie poate prelua un angajat pe o durata determinata.
Leasingul de personal, numit oficial munca temporara, este activitatea prin care o companie de resurse umane pune la dipozitia unei firme din alt domeniu personalul calificat de care aceasta din urma are nevoie pentru o anumita perioada, de maxim 18 luni, plus inca doua prelungiri de termen. Personalul care functioneaza pe acest principiu nu este angajat direct al companiei pentru care presteaza servicii, ci al companiei de resurse umane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descriere caen 7830 ianliana ianliana Stie cineva care sunt activitatile concrete la care se refera cod caen 7830 Servicii de furnizare si management al fortei de munca? Pentru desfasurarea ... (vezi toată discuția)
Semnificatie cod caen mboncalo mboncalo Care e diferenta dintre urmatoarele coduri CAEN? caci eu nu vad prea multe diferente 7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă ... (vezi toată discuția)
Revisal caen 7830-salariazare si 7810-recrutare si evaluarea personal iubestedariarta iubestedariarta stiti ce este ciudat salariazare se face in baza caen 7830 si se mentioneaza foarte distinct de 7810 nu raspunde de ORGANIZAREA si conducerea salariatilor deci ... (vezi toată discuția)