avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract prenuptial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract prenuptial

Am o problema mai delicata...va rog sa-mi dati un sfat.
Nu cred ca e corect spus ''contract prenuptial'' pentru ca nu intentionez sa ma casatoresc...dar, ma rog...
Sa explic cum stau lucrurile...Am fost casatorita, sunt divortata, in momentul de fata am o relatie de concubinaj...avem si un copil impreuna, dar nu intentionam sa ne casatorim. Eu m-am mutat impreuna cu iubitul meu in Bucuresti, el fiind de aici si mi-am lasat apartamentul gol in Cluj. La acest moment, intentionez sa vand apartamentul din Cluj si sa ne luam ceva in Bucuresti...pentru ca vom ramane aici. Apartamentul din Cluj este doar al meu, obtinut in urma partajului cu fostul sot. Acum, as fi vrut ca ce cumparam in Bucuresti sa fie pe numele meu ca sa-mi ''protejez'' bunurile dar se pare ca iubitul meu nu a fost incantat de aceasta idee.

Intrebarea e: in cazul in care vom cumpara ceva pe numele amandurora, exista vreun act notarial care sa sa aiba valoare in instanta si care sa demonstreze ca acei bani au fost ''numai ai mei''?

Stiu ca ceea ce spun demonteaza mitul dragostei si al increderii reciproce dar din pacate asta e lumea in care traim :(

Astept un sfat. Multumesc
Multumesc pentru sfaturi. Cu banii obtinuti de pe imobilul din Cluj vrem sa construim o casa pe langa Bucuresti. Banii sunt ai mei, munca este a lui...Ideea e ca, act notarial se va face doar pe teren...
In acest caz degeaba s-a mizgalit o pagina de comentarii. Casa fiind bun comun, se va impartii in caz de litigiu si cum dvs. sunteti proprietara pe teren treaba va fi foarte incilcita.
Foarte bun raspunsul lui Ursul!!!=D>=D>=D>

Dvs o sa ramaneti cu terenul si el o sa isi ia casa in spinare!
Daca ati pus problema pe acest forum, este clar ca aveti cateva dubii in privinta partenerului.

Dvs decideti ce e bine pt dvs
Stimata doamna! Nu sint jurist, dar am studiat problema fiind direct implicat in trecut. Niciodata sa nu transformati bunul individual in bun comun fara despagubire si mentionarea acesteia in act notarial (dovada dovada cum spunea coana Leana) Nu uitati ca dupa luna de miere vine luna de fiere. Atentie! Casa probabil ca o s-o faceti in "regie proprie" caci daca ar lucra numai partenerul de viata, ar dura pina la pensie, deci veti plati sume de bani "din mina" pt manopera aditionala fara act legal (cum e factura si chitanta de la un agent economic). Pentru materiale intr-adevar puteti lua acte pe numele dvs. Dvs va bagati intr-o amestecatura din care nu poate iesi nimic bun si echitabil daca nu va aparati munca trecuta. Credeti ca in viitorul apropiat veti putea vinde casa cel putin pe pretul de cost in caz ca se strica caruta ca sa va puteti recupera banii? Atentie! Judecati cu creierul neafectat de sentimente, ca sa nu va para rau mai tirziu. Daca va casatoreati, dupa casatorie totul se imparte juma juma datorita Codului Civil. Altfel ochii mari la actiunile ce le faceti! Uitati-va la Irinel C cum nu a facut act de vinzare cumparare care e irevocabil ci a donat apartamentul ca sa se poata razgindi! Noi, oamenii de rind trebuie sa invatam de la altii mai destepti ca noi.
Deci in cazul de fata problema este cuantificarea aportului fiecarui partener in forma legala la edificarea casei. Ca sa poata fi partajata echitabil in orice moment. Va doresc succes si nu va pripiti caci banii se fac greu si se cheltuiesc usor!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ibobeica, utilizator
Desigur mai este si problema valorii banilor.
Adica imobil - bani - imobil... sau daca vreti imobil cluj - bani 2011 - imobil bucuresti 20xx...

Alte discuții în legătură

Copii mei pot ramane fara casa?! suzy&anghel suzy&anghel Din'97 am stat in concubinaj timp de 8 ani locuind la parintii lui,in acest timp am facut doua fetite si am cumparat un teren pentru casa fiind doar el ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)