avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scoatere teren din circuit agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scoatere teren din circuit agricol

Am un proiect ( PUZ) ce se desfasoara pe o suprafata de 16,4 ha. Terenul este in extravilan, agricol. PUZ-ul este finalizat si asteapta avizarea. Pt. avizare mi s-a cerut printre altele si aviz ANIF. L-am obtinut achitand o taxa de cca. 500 lei valabila doar pt. PUZ. Beneficiarul dorind sa treaca si la faza urmatoare ( PAC) mi-a cerut sa fac demersurile necesare scoaterii din circuit agricol. Cei de la ANIF mi-au calculat o taxa de cca 18.000 Ron pe care beneficiarul a si achitat-o. Am crezut ca in urma acestei taxe am obtinut scoatere din circ. agr. Acum aflu ca trebuie evaluare teren, studiu pedologic si achitarea altor taxe la Dir. Agric. si la OCPI, taxe ce ar putea dubla suma platita la ANIF. Nu cumva acea suma nu trebuia platita? Sau poate ar fi fost mult mai mica daca se achita dupa avizarea PUZ-ului si trecerea terenului in intravilan? Daca da, se mai pot recupera acei bani, odata platiti? Va multumesc mult, Ruth Ionescu
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 20:43, 14 Aprilie 2011
...sunt surprins de taxele pe care le-ati achitat
In cazul meu, s-a calculat 22 000 lei ptr Aviz ANIF scoatere din circuit agricol si aprox 2000 lei ptr trecere din extravilan in intravilan ptr un teren in suprafata de 10 ha?¿!
Oricum procedura descrisa de dumneavoastra este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru scoaterea unui teren extravilan agricol din circuitul agricol ianliana ianliana Pentru scoaterea unui teren extravilan de 9767 mp din circuitul agricol, pe langa taxele de la OCPI, Studiii Pedologice, ANIF, se mai percepe o taxa pentru ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren extravilan in teren intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada ... (vezi toată discuția)