avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TRECEREA UNUI TEREN EXTRAVILAN in TEREN INTRAVILAN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TRECEREA UNUI TEREN EXTRAVILAN in TEREN INTRAVILAN

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada intr-un oras (peste strada sunt blocuri construite). Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a putea construi pe acest teren .... cum procedez sa trec terenul din extravilan in intravilan, ca dupa aceea sa-mi pot scoate autorizatie de constructie..... ce acte imi trebuie si unde trebuie sa merg avand acest teren extravilan, pentru ca cei de la primarie nu stiu sa-mi raspunda.....
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: fender , utilizator 16:04, 13 Februarie 2013
Nu au vrut sa se deranjeze, pentru ca primaria este cea cu toate avizele si documentele.
Astfel, va trebui obţinerea unui certificat de urbanism, ce va cuprinde un extras din PUZ-ul sau PUG-ul în vigoare pentru terenul ce se doreşte a fi scos din circuitul agricol.
Va trebui un dosar in care sa atasati:
-fotocopie a certificatului de urbanism;
-actul de proprietate în copie legalizată;
-plan de încadrare a amplasamentului;
- plan de situaţie a amplasamentului obiectivului de investiţie;
-intabulare - documentaţie pentru obţinerea numărului cadastral provizoriu;
-studiu pedologic - cercetarea fertilităţii solului ( întocmită de Oficiul de studii Pedologice şi Agrochimice);
-expertiza de evaluare a terenului - efectuată de evaluatori atestaţi de Ministerul Agriculturii;
-dispoziţie de plată (chitanţe) a taxelor de scoatere a terenului din circuitul agricol.
Taxele se plătesc la poştă, iar documentele vor fi prezentate în fotocopii. Apoi, printr-un PUZ ulterior, se pot reglementa lotizări, racordarea la utilităţi, statutul juridic al terenului, circulaţiile aferente, dar şi limitele intravilanului.
Pentru a analiza şi a verifica documentaţiile pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol, ANCPI percepe un tarif de 250 de lei pentru un teren cu o suprafaţă de sub un hectar, iar dacă doriţi să aplicaţi pentru rezolvarea în regim de urgenţă, tariful este de 1.500 de lei.
Dacă intenţionaţi să construiţi ceva pe suprafaţa terenului trebuie să aveţi şi un plan cu o propunere arhitecturală a viitoarei clădiri.
Buna ziua,
Este nevoie de drum de acces la teren ca una din conditii pentru a putea trece un teren din extravilan in intravilan?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren din circuitul agricol meleka meleka buna detin o suprafata de 62000 mp intr o comuna in momentul de fata terenul are destinatia arabil extravilan as dori sa scot din circuit agricol si sa l ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)