avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa intocmesc un testament?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa intocmesc un testament?

Problema mea este:
sunt recent casatorit si nu am copii.
daca mor maine (doamne fer'! :), vocatie succesorala au: sotia, mama, tatal (divortati intre ei) si o sora vitrega(adoptata de tata intr-o casatorie ulterioara). As vrea sa inlatur de la mostenire pe tata si pe sora. Cum fac ?- varianta mai ieftina, ca totusi nu ma astept sa foloseasca cineva testamentul asta :))
Nu stiu daca postez unde trebuie dar am si eu o intrebare referitoare la testament.

Sunt casatorita in SUA cu un cetatean american si ne pregatim de divort, dar in caz ca ceva mi se intampla pana ce divortul are loc as dori sa ma asigur ca sotul meu nu va mosteni o proprietate pe care o am in Romania, dobandita inainte de casatorie de la parintii mei prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager.
Intrebarea mea este: daca fac un testament in SUA prin care las apartamentul parintilor sau fratelui meu, legea romana va recunoaste acest testament sau automat sotul, va obtine o parte din proprietate conform legii romane?

Pot face ceva ca sa ma asigur ca aceasta proprietate sau parte din ea nu va reveni sotului meu?
E imobil, legea locului... Dar puteti sa-i lasati ceva in valoarea rezervei si atunci nu va lua din apartament.
AVLIL a scris:

E imobil, legea locului... Dar puteti sa-i lasati ceva in valoarea rezervei si atunci nu va lua din apartament.

Chiar daca imobilul a fost dobandit inaintea casatoriei, tot ii revine si lui parte? Si daca de exemplu ca mostenitori ar fi parintii mei si fratele meu, cata cota din mostenire ii revine sotului supravietuitor?
Nu e cazul sa vorbiti de testament, intrucat inca sunteti in viata si momentan, va intereseaza ce ii revine sotului ca urmare a partajului.
Avand in vedere ca apartamentul e obtinut inainte de casatorie, dupa parerea mea, acest imobil nu trebuie sa fie supus impartelii.
Dar dvs. va trebui sa consultati un avocat din SUA si sa va amintiti daca, inainte de casatorie, ati semnat vreun acord cu privire la bunurile dvs. ce se intampla in caz ca divortati? Cel mult, daca ulterior casatoriei ati cheltuit impreuna bani pentru renovare, modificare, etc. a imobilului respectiv, sotul ar putea pretinde cota parte din aceste cheltuieli.
Daca femeia zice c-i e frica de faptul daca i se intampla ceva pana la divort... tu de ce zici ca nu testamentul o intereseaza?
Crezi ca e posibil sa se faca imparteala inainte de divort sau cum?
Poate citim mesajele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copillor din familii cu divort bogdana10 bogdana10 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Suntem 2 surori iar parintii nostri au divortat in urma cu 21 ani. Noi am fost crescute de mama noastra, tatal nostru s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un apartament ... Khaine Khaine Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un apartament primit prin donatie(mama are uzufruct viager) dar nu se foloseste de el,am si o sora care este la ... (vezi toată discuția)