avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Care e forma sub care poate angaja o primarie un ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Care e forma sub care poate angaja o primarie un avocat?

As dori sa stiu cum poate angaja o primarie un avocat care sa primeasca retributie lunar.Prin contract de asistenta juridica?Contractele de asistenta juridica sunt redactate,de obicei,sumar,si nu precizeaza pana cand sunt valabile.
Poate cere acest avocat pe langa asa-zisul "salariu" si un alt onorariu pentru activitatea prestata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 15:29, 19 Aprilie 2011
avocati nu pot fi salarizati.primaria poate incheia un contract de asistenta juridica cu un cabinet de avocatura sau o societate profesionala.avocatii au dreptul la onorariu, nu pot primi un salariu de la clienti.
Tot depinde de ceea ce este prevazut in contractul respectiv de asistenta juridica. De ce nu ar putea sa obtin si onorarii de succes, de exemplu. Problema este ca fiind o institutia publica si depasind de 15 mii de euro contractul ar trebuie o licitatie reglamentata in OUG 34/2006, si atunci depinde de oferta publica respectiva.
=D>Multumesc pt.raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încasare despăgubiri - către cine se face plata? planoristul planoristul Buna ziua, In urma castigarii unui proces de daune de catre partea vatamata, firma de asigurari catre cine trebuie sa faca plata, a)in contul ... (vezi toată discuția)
Licitatie sau nu dorinv dorinv O societate comerciala cu capital de stat vrea sa contracteze serviciile unui cabinet de avocatura. Este nevoie de licitatie sau nu? am inteles ca nu e nevoie ... (vezi toată discuția)
Cont bancar distinct al cabinetului de avocat, fata de cel personal al avocatului nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea aceasta nelamurire: exista vreo obligativitate in sarcina avocatulu ide a-si deschide un cont bancar distinct al cabinetului, sau el poate ... (vezi toată discuția)