Situatia este, intr-adevar, extrem de grava!
Nu mai intind "pelteaua" spunandu-va "verzi si uscate" care in faza asta nu va sunt de niciun folos.
Doua lucruri aveti de facut rapid:
- sa va mobilizati cei cativa, faceti o adunare generala, schimbati actuala conducere, alegeti-va o alta conducere capabila sa "scoata corabia din furtuna", adica sa infiintati asociatia de proprietari - urgent!!! Va trebuie votul a 50% + 1 dintre proprietari, deci 41 de voturi. Faceti in asa fel incat incercati si-i convingeti pe acesti 41 ca trebuie sa intrati in legalitate, ca vine statul si va ia casele, ca vin martienii....ca ceva, indiferent ce...numai sa obtineti semnaturile, ca sa va puteti infiinta amarata aia de asociatie.
Ca sa infiintati asociatia va trebuie cam 3 luni daca va miscati repede.
- sa "usuiti" toate administratorele si administratorii, care si-au batut joc de dv. locatarii si proprietarii blocului pana acum, si sa va angajati un administrator sau o firma de administratie care sa va evalueze situatia si sa va spuna ce aveti de facut in continuare.
Daca aveti asociatia de proprietari puteti sa ii chemati in instanta pe restantieri. Incepeti cu cei mai putin periculosi si de la care obtineti mai usor banii ca sa puteti plati furnizorii....si apoi ii abordati si pe cei mai "grei" de la care o sa scoateti banii numai cu executorul judecatoresc si foarte greu, in perioada mare de timp. Nu aveti acest timp la dispozitie pentru plata facturilor!......
Dupa ce va infiintati ca asociatie si va angajati un administrator...mai reveniti pe forum.
Altfel....stam sa batem apa in piua de pomana!
Incercati si o esalonare a datoriilor la furnizorul de apa..... Incercati....desi....am mari indoieli ca veti reusi pentru mult timp......! :( :hm:
Eu cred ca nu puteti. Sunteti persoana fizica care ar da in judecata alta persoana fizica.
Pe ce motiv? Aveti un contract semnat intre parat si dv.? Si-a luat vreo obligatie fata de dv.? Evident, nu! :(
Deci alta sansa nu exista decat infiintarea asociatiei.
Eu cred ca veti razbi daca va mai uniti macar cu unul, doi, trei vecini mai dezghetati si incepeti sa va pregatiti documentele si sa luati semnaturile de la vecini. V-am zis, argumentele pot fi si ca vin ghetarii peste Bucuresti...ceva, orice, numai sa obtineti aceste semnaturi.
Ce sa facem daca astea sunt conditiile puse de lege? Asta e!
~ final discuție ~