avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizorul de apa rece opreste apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizorul de apa rece opreste apa

Buna ziua! Sunt un proprietar care locuieste intr-un bloc cu 80 de garsoniere. Blocul are asociatie de locatari, iar 60 din garsoniere au restante de sute de milioane. Nu mai stim ce sa facem, unde sa mai mergem, cu cine sa mai vorbim, pentru ca pe rand ne-au fost oprite apa calda, caldura, lumina pe scara, iar acum urmeaza apa rece. Cei 20 de proprietari care suntem cu plata la zi nu mai putem sa-i tinem in spate pe ceilalti. Problema este ca pe nimeni nu intereseaza nimic. Suntem in culmea disperarii... Acum 2 ani cand am cumparat garsoniera era cel mai bun bloc din zona, iar in 2 ani a ajuns cel mai rau. Va rog sa ne dati cateva idei, ce sa facem,unde sa mai mergem! Am fost la politie, la primarie, peste tot... De la primarie ni s-a spus ca ii putem da in judecata pe cei rau platnici, dar nu stiu daca se poate asa ceva... Astazi urmeaza sa merg la apa nova sa intreb dc ne putem face contract individual cu teava separata cei 20 care suntem la zi. Va rugam sa ne ajutati pentru ca suntem disperati, cu copilasi de 2 luni si nimeni nu se intereseaza !:"> INTREBAREA ESTE DACA ASOCIATIA DE LOCATARI II POATE DA IN JUDECATA PE RAU PLATNICI SAU DACA-I POT DA SI EU IN JUDECATA CA PERSOANA FIZICA !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
catalin818, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:13, 16 Aprilie 2011
elga50 a scris:

Situatia este, intr-adevar, extrem de grava!
Nu mai intind "pelteaua" spunandu-va "verzi si uscate" care in faza asta nu va sunt de niciun folos.
Doua lucruri aveti de facut rapid:
- sa va mobilizati cei cativa, faceti o adunare generala, schimbati actuala conducere, alegeti-va o alta conducere capabila sa "scoata corabia din furtuna", adica sa infiintati asociatia de proprietari - urgent!!! Va trebuie votul a 50% + 1 dintre proprietari, deci 41 de voturi. Faceti in asa fel incat incercati si-i convingeti pe acesti 41 ca trebuie sa intrati in legalitate, ca vine statul si va ia casele, ca vin martienii....ca ceva, indiferent ce...numai sa obtineti semnaturile, ca sa va puteti infiinta amarata aia de asociatie.
Ca sa infiintati asociatia va trebuie cam 3 luni daca va miscati repede.

- sa "usuiti" toate administratorele si administratorii, care si-au batut joc de dv. locatarii si proprietarii blocului pana acum, si sa va angajati un administrator sau o firma de administratie care sa va evalueze situatia si sa va spuna ce aveti de facut in continuare.

Daca aveti asociatia de proprietari puteti sa ii chemati in instanta pe restantieri. Incepeti cu cei mai putin periculosi si de la care obtineti mai usor banii ca sa puteti plati furnizorii....si apoi ii abordati si pe cei mai "grei" de la care o sa scoateti banii numai cu executorul judecatoresc si foarte greu, in perioada mare de timp. Nu aveti acest timp la dispozitie pentru plata facturilor!......

Dupa ce va infiintati ca asociatie si va angajati un administrator...mai reveniti pe forum.
Altfel....stam sa batem apa in piua de pomana!

Incercati si o esalonare a datoriilor la furnizorul de apa..... Incercati....desi....am mari indoieli ca veti reusi pentru mult timp......! :( :hm:

Multumesc mult,mult ! Sunteti niste oameni superbi cei care indrumati pe acest forum. Chestia cu esalonarea nu mai merge demult timp, pentru ca tot noi cei 20-26 platim si reesalonarea. Treaba cu asociatia de proprietari le spun si eu celorlalti locatari sa o facem cat mai repede, pentru ca singua modalitate pentru a iesi din criza asta majora care s-a instalat in bloc o putem rezolva numai a infiinta aceasta asociatie, dupa care sa-i dam in judecata pe cei care au restante de sute de milioane, insa atunci cand le propun dau toti inapoi de parca nu stiu cat ar costa sa infiintam o amarata de asociatie de proprietari. Sincer, nu pot face singur fata situatiei. Nu ma pot lupta cu toti. Ultima si cred ca singura intrebare pe care o mai am catre dumneavoastra este, daca pot da eu in judecata persoanele cu sute de milioane restanta catre asociatie. Multumesc mult si sper sa se gaseasca cineva sa ne ajute . :((
Eu cred ca nu puteti. Sunteti persoana fizica care ar da in judecata alta persoana fizica.
Pe ce motiv? Aveti un contract semnat intre parat si dv.? Si-a luat vreo obligatie fata de dv.? Evident, nu! :(
Deci alta sansa nu exista decat infiintarea asociatiei.
Eu cred ca veti razbi daca va mai uniti macar cu unul, doi, trei vecini mai dezghetati si incepeti sa va pregatiti documentele si sa luati semnaturile de la vecini. V-am zis, argumentele pot fi si ca vin ghetarii peste Bucuresti...ceva, orice, numai sa obtineti aceste semnaturi.

Ce sa facem daca astea sunt conditiile puse de lege? Asta e!

elga50 a scris:

Eu cred ca nu puteti. Sunteti persoana fizica care ar da in judecata alta persoana fizica.
Pe ce motiv? Aveti un contract semnat intre parat si dv.? Si-a luat vreo obligatie fata de dv.? Evident, nu! :(
Deci alta sansa nu exista decat infiintarea asociatiei.
Eu cred ca veti razbi daca va mai uniti macar cu unul, doi, trei vecini mai dezghetati si incepeti sa va pregatiti documentele si sa luati semnaturile de la vecini. V-am zis, argumentele pot fi si ca vin ghetarii peste Bucuresti...ceva, orice, numai sa obtineti aceste semnaturi.

Ce sa facem daca astea sunt conditiile puse de lege? Asta e!

Va multumesc pentru raspunsuri! Semnaturi cred ca voi reusi sa strang 41 de semnaturi din 80, insa nu prea gasim administrator acum, deorece in ce situatie se afla blocul nu prea vrea nimeni sa se mai bage...#-o
Luati-o pas cu pas, infiintati-va intai asociatia si apoi o sa angajati si administrator.
Poate la inceput o sa incercati sa va descurcati cu cei din comitet, apoi, cand se va mai lumina situatia, va puteti angaja si administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de dare in judecata a restantierilor marlenus71 marlenus71 Buna seara.sunt administrator de putin timp si am preluat printre alti restantieri ,,mai mici`` si 2 proprietari de apartamente cu datorii enorme dupa parerea ... (vezi toată discuția)
Suntem somati de apanova. eu sunt la zi. cum ma pot proteja? Cuculica Cuculica Avem multi restantieri care nu platesc cu lunile. Administratorul si presedintele actual pretind ca nu au bani sa ii actioneze in justitie, au obtinut si ... (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)