Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea : ce statut am eu acum ca angajat deoarece firma la care am fost pana acum a dat faliment. Mentionez ca nu am mai avut taxele platite de vreo 12 luni. Nu stiu ce sa fac unde sa ma duc deoarece nu stiu daca voi primi somaj. Ce acte ar trebui sa am ca totusi sa pot beneficia de somaj?
Buna ziua!
Din cate inteleg eu, societatea nu a "dat faliment".Daca ar fi dat faliment, la momentul actual, ati fi fost somer, cu sau fara, acte-n regula.
Banuiesc ca,se afla intr-una din etapele premergatoare.
Cat despre somaj... in cazul in care nu demisionati, veti putea beneficia de somaj
Referitor, la statut...aveti inca statutul de salariat.
O zi buna!
1. Aveti statutul de salariat pana va inceteaza contractul individual de munca.
2. Daca firma este in insolventa sau in faliment toti salariatii vor fi concediati cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea locului de munca) si vor putea beneficia de indemnizatie de somaj (chiar daca nu a platit contributiile dar a intocmit si depus declaratiile lunare).
3. Adresati-va conducerii sau lichidatorului judiciar (daca a fost numit asa ceva).
4. Cereti si ajutorul ITM in toate problemele descrise aici.
Va multumesc pentru raspuns!
Am postat aceste lucruri deoarece este o situatie mult mai delicata. Declaratiile au fost depuse pana in luna noiembrie 2010 inclusiv , cartea de munca mi s-a dat inapoi deoarece am inteles ca nu se mai noteaza nimic in ea, iar eu nu mai am nici o hartie de la ei. Angajatorul mi-a zis ca a intrat in insolventa de la 1.03.2011 si exista un alt administrator. Alte detalii nu mai am si de aceea m-am adresat dumneavoastra. Am presupus ca la ITM imi vor mai trebui si alte hartii si eu nu am nimic.
Va multumesc!