avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA ROVINIETA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA ROVINIETA

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva, cum sa inregistrez o factura cu rovinieta?

:(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:09, 13 Aprilie 2011
628 = 401
4426 = 401
401 = 5311

Considerati taxa de drum ca pe un serviciu (pe care-l achitati prin intermediul unei societati abilitate sa o incaseze). Nu are rost sa constituiti obligatia - intrucat aceasta nu este nici comunicata de vreun organ al statului, nici determinata pana in momentul achizitiei.
Eu inregistrez astfel factura :
% = 401
471
4426

Apoi inregistrez lunar cheltuiala ,raportata la perioada pentru care a fost achizitionata rovigneta :
628=471

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto costicul costicul Am o asigurare casco si una rca. cum le inregistrez, in 613 sau 471? si chitantele?casco are plata trimestriala iar rca l-am platit integral. (vezi toată discuția)
Planul de conturi CRINA1 CRINA1 Buna ziua, doresc o indrumare daca se poate, incerc sa descifrez singura planul de conturi prin a face teurile conturilor si corespondenta acestora prin ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in ctb a rovinietei kristinikk kristinikk Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu inregistrarile contabile pentru achizitia unei roviniete, in situatia in care societatea se incadreaza in situatia ... (vezi toată discuția)