avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dovezi \"motive de divort\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dovezi "motive de divort"

Daca poate sa imi raspunda cineva... mi-ar fi de mare ajutor
De cand am deschis actiunea de divort si avocatul meu, si toata lumea imi spune ca am nevoie de dovezi, ca trebuie sa aduc probe in privinta geloziei lui, in privinta faptului ca ma jigneste, in privinta agresiunii psihice la care sunt supusa atat eu cat si copii?
Ce barbat care face aceste lucruri... le face cu martori?
Cum poti dovedi aceste lucruri??
Ca eu am povestit prietenelor mele, dar care ele nu au vazut cu ochii lor nimic... aceste "povestiri" sunt considerate drept probe??
Daca da, atunci de ce nu este suficient marturia mea!

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:10, 17 Aprilie 2011
Fiindca asa spune legea, ca orice afirmati in fata instantei trebuie sa dovediti, simpla afirmatie nu are valoare de adevar.De aceea aveti nevoie de martori, propuneti colegele carora le-ati povestit sa vina ca martore, uneori si martorii,,indirecti" pot fi convingatori.
vecinii,rudele care stiu,au auzit certuri,etc
Multumesc mult pentru raspuns.
Din pacate toata lumea ma compatimeste, dar cand vine vorba sa se implice e mai greu.
Am 2 martori, indirecti asa cum i-ati numit, care nu au asistat efectiv, dar care cunosc povestea si de la mine si de la el (unde se plange el de mine ce ......... sunt... nu pot folosi apelativele folosite de el, dar cred ca presupuneti)

Alta varianta nu exista?
Actiunea de divort se admite doar in situatia in care reclamantul probeaza motivele de divort respectiv ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea nu mai poate continua.
Martori in procesul de divort pot fi atat rudele cat si afinii indiferent de grad.
Mai aveti varianta desfacerii casatoriei prin acordul partilor, caz in care nu va mai fi necesar sa probati motivele de divort, deci in acest caz nu se mai audiaza martori pe motivele de divort.
Daca sotii sunt de acord si cu celelelalte cereri accesorii divortului, nu se vor mai audia martori nici cu privire la acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - probe si motive, martori RuxandraD RuxandraD Salutare! Am depus o cerere de divort anul acesta in mai, dupa o relatie de 9 ani. Au trecut deja doua termene, urmeaza al treilea. Din cauza ca el nu s-a ... (vezi toată discuția)
Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor ContSters202534 ContSters202534 vreau sa divortez si sa castig custodia copilului ( 10 ani), motivul principal este gelozia sotului manifestata de la inceput, santem casatoriti de 12 ani, nu ... (vezi toată discuția)