avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante

Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei
Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca tabelul. Acesta ignora aceste sarcini, propune falimentul si se dispune ca din reorganizare sa se intre in procedura generala.
Administratorul special a contestat tabelul si a cerut ca sindicul sa dipuna refacerea acestuia in sensul includerii creantelor salariale si a solicitat deasemenea sa se dispuna in temeiul art. 123 din legea 85 plata acestor creante inaintea celorlalti creditori.

Nu s-a judecat contestatia, intre timp lichidatorul a dispus distrubutia intregii sume conf art 121 din lege, pentru chelt procedurii si restul pentru creditorul principal garantat.

In contul procedurii nu mai sunt bani, creantele salariale sunt in suma de 180.000 lei, iar toate bunurile soc falite sunt ipotecate si gajate in mare parte in favoarea creditorului favorizat de lichidator.

Nici un salariat nu a contestat masura distributiei, nici adm special care era plecat din tara si lichidatorul a comunicat verbal unui salariat ca asta-i viata mai si pierzi.

Ce masuri sau ce actiuni se pot intreprinde in acest sens, ca salariatii sa-si incaseze nu doar cele trei salarii pe legea 200/2006 ci intreaga creanta in conditiile in care in mod voit adm judiciar/lichidatorul nu a intocmit tabelul de creante cu toate categoriile de creante.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 18:25, 28 Septembrie 2011
Deci referitor la contestatia mea instanta s-a pronuntat printr-o incheiere si referitor la contestatia altui creditor salariat s-a pronuntat printr-o sentinta.
Sunt amandoua pronuntate in luna iunie, iar in incheierea interlocutorie se face mentiunea ca cealalta contestatie se judeca peste doua saptamani.
S-au respins ambele contestatii insa s-au redactat acte diferite de catre instanta. In sentinta in care instanta a respins si cea de-a doua contestie a creditorului salariat neinscris in tabel intanta a analizat actele dosarului si a concluzionat ca : o contestatie la tebelul definitiv de reante in temeiul art. 75, dupa expirarea termenului de depunere a contestatiilor prevazut de arty. 73 alin.2, se poate face daca sunt intrunite conditiile expres prevazute de lege, respectiv daca s-a descoperit existenta unui dol sau a unei erori esentiale, care au determinat admiterea unei creantye in tabelul definitiv de creante.
pentru aceste motive HOTARASTE
respingerea contestatiei formulata de creditorul salarial motivat de faptul ca legea insolventei prevede doar aceste ipoteze (dol si eroare esentiala la creante admise in tabel) iar acestea nu sunt indeplinite in cauza de fata.

Cu recurs bla bla bla

Adica numai creditorul salariat care a primit sentinta poate face recurs?
Eu numai dupa ce se publica in bpi aceasta sentinta??

bossman a scris:

Calm, declara recurs impotriva sentintei.
Si promoveti si o actiune pretentii -in calitate de salariat la sectia de litigii de muncam pentru salariile neincasate.
Iei cerficiatul de grefa de la litigii de munca si il duci in recursul de la insolventa.

Azi a fost primul termen la litigiul de munca si lichidatorul o prestigioasa firma din Ro cu toti practicienii in insolventa asociati licentiati in drept, a facut cerere de amanare pentru angajare aparator #-o.
M-am opus dar..... instanta a dispus amanarea motivat de faptul ca este primul termen de judecata si.....a admis-o amanand procesul pana in luna sepetembrie .
Tot la acest prim termen s-a consemnat de catre instanta ca la termenul urmator se va pune in discutie aplicabilitatea art. 36 din legea 85/2006.
bossman a scris:

Calm, declara recurs impotriva sentintei.
Si promoveti si o actiune pretentii -in calitate de salariat la sectia de litigii de muncam pentru salariile neincasate.
Iei cerficiatul de grefa de la litigii de munca si il duci in recursul de la insolventa.

Am primit azi si citatie la recursul promovat unde este mentionat faptul ca trebuie sa timbrez cu 60 lei si tj 0,15 lei.
Pai daca eu nu am achitat in fond nici o suma cu titlu de taxa jud de timbru cum de ma citeaza cu mentiunea ca treb sa achit sub sanctiunea anularii ca netimbrat.
Legea 85/2006 prevede ca sunt inscrisi din oficiu creditorii salariati - deci e fara taxa de timbru, dar daca mi se refuza inscrirea in tabelul de creante trebuie sa achit 60 lei taxa de recurs?
A fost calificata cererea mea ca fiind contestatie la tabelul preliminar de creante de catre judecatorul sindic si mi-a respins-o ca fiind tardiv introdusa.

Am cautat pe bpi informatii generale si am observat ca acest tabel preliminar de creante nu a fost publicat.

Pot sa mai extind motivele de recurs si sa fac dovada ca nu e publicat - deci nu este tardiva contestatia? Probabil ca a fost afisat la usa instantei. Nu pot sa verific pentru ca dosarul nu e in arhiva.
Avand in vedere ca in tabelul creantelor obligatia inscrierii creantelor salariatilor revine fix administratorului judiciar au as merge pe infractiunea de gestiune frauduloasa prevazuta de art. 144 din legea 85/2006.

Alte discuții în legătură

Plan de distributie MIXAM MIXAM Daca pe rolul instantei se afla o contestatie la tabelul definitiv de creante asupra careia nu s-a pronuntat instanta, este posibila distributia de catre ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)
Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor. Spre exemplu, daca am ... (vezi toată discuția)