avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor

Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul fiind emis pe baza legii 18/1991 Fond Funciar. La mostenitori, in titlul de proprietate, este trecut doar unchiul meu, in viata, prin cererea facuta de acesta in termen fara sa fie nominalizat si tatal meu, decedat, fiind singurii copii ai bunicului meu. Mentionez ca sunt unicul nepot al titularului actului de proprietate
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 15:27, 14 Aprilie 2011
In TP scrie clar mostenitorii defunctului fara sa specifice ca mostenitor este cel care face primul cererea de reconstituire a dreptului de proprietate. Unchiul meu, intentionat, nu a amintit si de fratele sau cu toate ca i-a promis ca face cerere si in numele acestuia. Cand s-a emis TP tatal meu decedase, iar TP a fost inmanat numai celui care a facut cererea, iar eu am aflat in 2010 ca tatal meu nu etse trecut pe TP la mostenitori.
Dupa cate observ, cu acte legalizate de stare civila (autentice), nu sunt mostenitor al bunicului meu, deci nu pot face succesiunea dupa bunici, din partea tatalui meu, fiind singurul lor nepot. :( :-??
De principiu este corect punctul de vedere exprimat pana acum, dar aici intervine avocatul specializat in succesiuni si fond funciar deopotriva, care ar putea sa formuleze si mai ales sa motiveze un partaj succesoral in conditiile in care, la data aparitiei Legii nr. 18/1991, se acceptase deja mostenirea bunicului si de catre tatal dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Recurs la hotarare privind anularea partiala absoluta a titlului de proprietate amot amot La ce putem sa ne asteptam in cazul recursului ? Datele problemei sunt: -in 1993 s-a emis pe numele bunicei mele adeverinta de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
O situatie,titluri de propietate...va rog ajutati-ma nicolae01 nicolae01 Buna ziua , In anul 1991 ,tatal meu a facut cerere de retrocedare a unor terenuri ( TOPURI ) conf. L 18/91,care erau pe numele bunicului ,decedat la acea data ... (vezi toată discuția)