avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua intampinari - exceptia tardivitatii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua intampinari - exceptia tardivitatii

am o plangere contraventionala cu arr. cu 5 zile inainte de primul termen am primit intampinarea. ok, eu am depus niste inscrisuri, s-a acordat termen pt a se comunica.ieri am primit iarasi o intampinare formulata de arr in care se invoca exceptia tardivitatii plangerii dar si alte aparari de fond.am primit p-v de contraventie pe 8.02 iar eu am depus plangere la arr pe 21.02, vazand ca arr nu mi-a trimis-o la instanta pe 23 in ultima zi am depus-o prin fax. arr-ul nici pana in ziua de azi nu a inaintat cu adresa plangerea. ce parere aveti despre aceasta situatie? care intampinare e valabila?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ginacoseru , utilizator 09:21, 18 Aprilie 2011
Buna ziua !
Nu inteleg de ce ati depus plangere la ARR , trebuia sa va adresati direct instantei de judecata ... In legatura cu exceptia ridicata , calculul termenelor procedurale se face potrivit art. 101 CPC , respectiv pe zile libere , neintrand in calcul nici ziua in care a inceput , nici ziua in care s-a implinit termenul , conditii in care nu se poate admite aceasta exceptie ...
am depus plangerea la arr pt ca asa scrie in og 2/2001.
In calcul se ia data incare ati trimis dv faxul care are inscrisa pe el si data si ora trimiterii documentului.
ginacoseru a scris:
am depus plangerea la arr pt ca asa scrie in og 2/2001.

Alineatul 1 al art. 32 din OG nr. 2/2001 nu mai produce efecte de mult, a fost declarat neconstitutional prin Decizia CCR nr. 953/2006. Plangerea contraventionala nu este tardiv formulata daca este vorba despre 23 februarie (n-ati scris luna in mesajul dvs.).
multumesc, nu am stiut de aceasta decizie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal pentru depasire viteza dupa 7 luni de la fapta mangalagiu84 mangalagiu84 Buna seara, am primit astazi (27 inauarie 2015) un proces verbal incheiat in data de 07 decembrie 2014 de politia din Bicaz, eu fiind din Iasi, pentru ... (vezi toată discuția)
Tardiv sau nu? alin2106 alin2106 Am primit un p-v pe 6 iunie. Am avut termen 15 zile pt contestatie. Am depus-o pe 25 iunie. E tardiv sau nu? De ce? (vezi toată discuția)
Am facut recursul in termen ? cristiannegru cristiannegru pe data de 19.03.2013 mi-a fost comunicata hotararea primei instante, in care s-a mentionat ca termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea ... (vezi toată discuția)