am o plangere contraventionala cu arr. cu 5 zile inainte de primul termen am primit intampinarea. ok, eu am depus niste inscrisuri, s-a acordat termen pt a se comunica.ieri am primit iarasi o intampinare formulata de arr in care se invoca exceptia tardivitatii plangerii dar si alte aparari de fond.am primit p-v de contraventie pe 8.02 iar eu am depus plangere la arr pe 21.02, vazand ca arr nu mi-a trimis-o la instanta pe 23 in ultima zi am depus-o prin fax. arr-ul nici pana in ziua de azi nu a inaintat cu adresa plangerea. ce parere aveti despre aceasta situatie? care intampinare e valabila?
va multumesc
Buna ziua !
Nu inteleg de ce ati depus plangere la ARR , trebuia sa va adresati direct instantei de judecata ... In legatura cu exceptia ridicata , calculul termenelor procedurale se face potrivit art. 101 CPC , respectiv pe zile libere , neintrand in calcul nici ziua in care a inceput , nici ziua in care s-a implinit termenul , conditii in care nu se poate admite aceasta exceptie ...
am depus plangerea la arr pt ca asa scrie in og 2/2001.
Alineatul 1 al art. 32 din OG nr. 2/2001 nu mai produce efecte de mult, a fost declarat neconstitutional prin Decizia CCR nr. 953/2006. Plangerea contraventionala nu este tardiv formulata daca este vorba despre 23 februarie (n-ati scris luna in mesajul dvs.).