avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neclaritati procedura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neclaritati procedura

Va salut .
Sunt un membru nou , imi place ideea de forum si activez pe cateva in domenii diferite.
Imi place ca iti poti exprima neclaritatile , nedumeririle ca poti primii raspunsuri (uneori chiar apasatoare si urgente) si ca la randul tau poti oferii solutii .

Problema mea actuala si stringenta deriiva din faptul ca vreau sa ajut pe cineva .
asa ca va adresez rugamintea de a mi raspunde si de a ma ajuta pe mine sa pot ejuta eu pe altii ......

Speta e simpla

Sindicatul in numele a 10 persoane da in judecata institutia in care muncesc ,( e vorba de recuperarea unor drepturi banesti) . Institutia face o intampinare in care invoca doua exceptii :
inadmisibilitatea actiunii
exceptia prescriptiei extintive (art. 6 din decretul167/1958 ) - adica drepturile cerute , si mai vechi de 3 ani sa nu fie primite

Instanta trimite o citatie in care stabileste un termen si solicita raspuns in scris la exceptiile invocate de parat
Nu este implicat nici un avocat . De aici se nasc si intrebarile :

Raspunsul care trebuie dat cu priviere la exceptii ce denumire ar trebui sa aibe , sau nu are ?
Decretul invocat mai este actual , se aplica , aveti cunostinte actualitatea si aplicabilitatea lui ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 25 Iunie 2008
le puteti depune cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata sau chiar la acel termen de judecata.
Da, poate imputerni pe oricine alticineva sa-i reprezinte in instanta. Daca este sindicatul, atunci se vine cu o imputernicire din partea sindicatului, in acest sens.
Chiar daca o sa par cam exagerat cu intrebarile eu o sa insist in continuare si in acelasi timp am sa multumesc domnului care mi-a oferit raspunsuri .

La acest termen de judecata , unul dintre reclamanti poate sustine cauza si depune documenetele solicitate ?

Pentru ca repet reprezentantul sindicatului care a fost nominalizat in cuprinsul (capul) cererii de chemare in judecata se afla in imposibilitatea de a participa la acel termen.

Daca acorda o imputernicire altcuiva , acel cineva trebuie sa aibe o anumita calitate si sa indeplineasca anumite conditii , documentul de imputermicire trebuie sa aibe o anumita forma ?

Eu raman la ideea ca cel mai simplu ar fii ca unul din reclamanti ( desi reclamant e sindicatul in numele membrilor sai )sa se infatiseze la termenul stabilit si sa fie el reprezentant in numele lui si al celorlanti dar nu stiu daca instanta il va lua in seama si in ce calitate poate fi acolo .

va multumesc
o alta imputernicire, pentru o alta persoana o da sindicatul sau persona care a fost initial imuternicita (daca are o functie de conducere in sindicat si poate imputernicii ) ?

se practica depunerea la termenul stabilit si in cadrul dezbaterilor a unor legi (la momentul cand sunt invocate )pentru a usura munca instantei sau instanta se considera jignita si nu accepta ?
Se poate da o alta imputernicire.

Documentele le puteti depune cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata sau chiar la termenul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare(primar)- spor 15% salariati invatamant Patri_C Patri_C Cum se face o intampinare impotriva sindicatului din invatamant pentru sporul 15% retroactiv din 2010? (vezi toată discuția)
Intampinare LIA_MAX LIA_MAX AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN ... (vezi toată discuția)
Prescriptie..?? Manole Dumitru Manole Dumitru Prin invocarea termenului de prescriptie de parat dintr-un litigiul, se poate invoca drept o recunoastere de catre parat a \"dreptului subiectiv\" invocat de ... (vezi toată discuția)