avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - instanta competenta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - instanta competenta

poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:17, 20 Aprilie 2011
Impotriva proceselor verbale de contraventie puteti formula plangere contraventionala la judecatoria din localitatea unde se afla sediul agentului constatator.
stiu asta, insa am solicitat cnadnr sa imi comunice daca figurez cu contraventii in baza lor de date. pana acum nu am primit niciun raspuns. daca nu imi raspund in 30 de zile as incerca sa merg pe refuzul de a raspunde si sa incerc anularea amenzilor ca si acte administrative. cam subtire dar se poate incerca, in paralel cu contestarea la judecatorie.
Sa intelegem ca nu ati primit nici un proces verbal de contraventie?
Cred ca puteti contesta actul administrativ in contencios, dar anularea amenzilor se face numai prin contestare la Judecatoria competenta.
Ce dovada ca figurati in baza de date cu amenda mai vreti, atata timp cat exista un PV de contraventie?
Orice PV se intocmeste in doua exemplare, unul la contravenient si altul la organul constatator, in speta CNADR.
Chiar daca nu va raspunde la solicitare, (ce m-ar mira, pentru ca este duplicatul la ei), tot in instanta cu plangere contraventionala trebuie sa mergeti ca sa anulati PV.
Iar daca ati fost fotografiat cu o camera omologata si reiese ca nu aveati rovignieta platita la data filmarii, nu prea aveti sanse de castig.
Daca sunteti absolut convins ca indeplineati conditiile legale privind detinerea de rovineta la data constatarii contraventiei va puteti indrepta printr-o plangere contraventionala la judecatorie in termen de 15 zile de la data primirii P.V. de contraventie. Intr-un fel sau altul acest P.V. va trebui comunicat. Comunicarea se face in conditiile O.G. 2/2001. Altfel vedeti-va de treaba pentru ca irositi energie degeaba.

Alte discuții în legătură

Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie - rovinieta peugeot peugeot Buna seara, va retin si eu cu situatia mea : in data de 31.10.2010 am fost \"prins de cititoarele de roviniete in Calugareni-Giurgiu. In data de 31.03.2011 imi ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pentru masina vanduta georgeionica georgeionica daca am vandut masina si e radiata doar fiscal iar la 4 luni de la incheierea contractului noul proprietar a luat amenda pentru rovinieta trebuie sa o platesc ... (vezi toată discuția)