avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta pentru masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta pentru masina vanduta

daca am vandut masina si e radiata doar fiscal iar la 4 luni de la incheierea contractului noul proprietar a luat amenda pentru rovinieta trebuie sa o platesc eu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: georgeionica , utilizator 18:27, 10 Iulie 2015
formulati plangere contraventionala si solicitati anularea amenzii
in caz contrar, daca nu veti achita amenda, veti fi executat silit
si aceasta plangere contraventionala unde trebuie facuta? va multumesc
la judecatoria in circumscriptia careia domiciliati, in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal
@ConsuelaS a scris
la judecatoria in circumscriptia careia domiciliati
,
Impotriva PV rutier,se poate formula plangere contraventionala ,in termen de15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

@ConsuelaS a scris
la judecatoria in circumscriptia careia domiciliati
,
Impotriva PV rutier,se poate formula plangere contraventionala ,in termen de15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
www.avocatnet.ro/content/art...

sunt de alta parere
si aceasta nu este formata in urma unui articol

Prin Legea nr. 2/2013 a fost modificată OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Aveti mai jos articolul:
Articolul III
După articolul 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 1 februarie 2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 101, cu următorul cuprins:

Articolul 10^1 Prin derogare de la dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, plângerea, însoţită de copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se introduce la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul contravenientul.

Suntem in cazul unei plangeri contraventionale impotriva unui proces-verbal care sanctioneaza lipsa rovinietei, este competenta stabilita prin norma speciala ce deroga de la prevederile OG 2/2001

Alte discuții în legătură

Care este instanta competenta? tucalan tucalan In cazul savarsirii contraventiilor instanta competenta sa judece plangerile contraventionale formulate impotriva pv,ramane tot instanta in a carei ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera ºi comportament inadecvat lucrator de politie aslan02 aslan02 in data de 1.08.13 am traversat(ca pieton) intersectia gen vasile milea cu bd iuliu maniu, dinspre statia de metrou politehnica.In momentul in care mai aveam 2 ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)